Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]wyświetl text zalogowanym uzytkownikom
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
peklo
Witam
potrzebuję pomocy lub podpowiedzi w napisaniu warunku
Chodzi mi o taką sytuację,że jeśli jestem zalogowanym uzytkownikiem to żeby pokazało mi np tekst czyli

1. <?php
  2. if($_SESSION['logged']){
  3. echo 'text';
  4. }
  5. ?>

ale z małym zastrzeżeniem. Jeśli jestem zalogowany i jestem właścicielem tego textu to nie pokazuj.
Czyli pokaż ten tekst zalogowanym ale nie właścicielowi tego textu.
Mam nadzieje że zrozumieliscie o co mi kaman
A może da się to jakoś innaczej wykonać?
Forti
a w jaki sposób masz być właścicielem? Czy jest ten tekst zapisany w bazie np:

login | tekst
admin | to jest test

i baza użytkowników:

ID | login
1 | admin

i jeżeli !$_SESSIOn['login'] == admin to wyświetlaj tekst ;] gdzie tu problem? Można to rozbudować, np. pobierać z bazy uzytkowników wszystkie pola dla zalogowanej osoby i sprawdzać np. grupy - nie wyświetlaj dla danej grupy itp. Możliwości spore masz, rozwiązań tyle ile ludzi na świecie.

edit:
przy logowaniu zmiennej _SESSION['login'] przypisuj login z bazy danych użytkownika zalogowanego oczywiście
peklo
Tak naprawde to jest pole do wysyłania wiadomości. Generalnie chodzi o to żeby to pole było wyświetlone dla zalogowanych uzytkowników. Ale ma być nie widoczne dla tego który jest właścicelem ogłoszenia w którym to pole z wysłaniem wiadomości się znajduje. Bo niby po co miałby do siebie sam wysłać wiadomość smile.gif
Text, uzytkownik,id pobierane są z bazy.

Ok, dzięki spróbuje twojego rozwiązania. Dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.