Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: htaccess przekierowanie zablokowanych adresów IP na inny adres
Forum PHP.pl > Forum > PHP
baentizo
Witam, mam utworzony plik .htaccess z zablokowanymi adresami.

1. Order allow,deny
  2. Deny from 00.000.000.0
  3. Allow from all

Ale chciałabym przekierować zablokowane adresy na plik html lub jakąś inną stronę internetową, bo teraz pokazuje im się komunikat że nie mają dostępu - "403 Forbidden". Chciałabym po prostu, żeby te osoby nie wiedziały że ich IP zostało zablokowane.

Będe baaardzo wdzięczna za odpowiedź.
patryczakowy
  1. ErrorDocument 403 403.html
baentizo
Masz u mnie duuuże piwo - dzięki wielkie!!!

Szukałam od ponad dwóch godzin...

Próbuje wklepać jakiś tekst, ale bez spacji nie przejdzie - rozumiem że mogę wstawić tylko jedno, krótkie zdanie?

Zablokowałam swój IP i sprawdzam czy wszystko działa jak należy.
patryczakowy
a nie lepiej ci przekierować do pliku html i tam ładnie ostylowany komunikat wyświetlić?
baentizo
Już jest ok, ale "wypłyneła" inne wątpliwość.

Dlaczego stat4u pokazuje mi wejście osoby, której IP jest na liście zablokowanych? Ta osoba powinna widzieć tylko plik html z komunikatem. Czy htaccess dobrze blokuje IP? Czy to może tylko błąd ze strony stat4u?
adbacz
Jeśli na stronie błędu, na którą przekierowujesz lub którą pokazujesz użytkownikowi, który ma być blokowany (po IP) pokazujesz również w kodzie statystyki, to one będą zliczać również te wejścia, mimo, że ta osoba weszła na strone błędu i czysto teoretycznie nie pwinna być zliczona jako osoba w statystykach.
baentizo
No właśnie, na stronie, na którą ta osoba wchodzi nie ma statystyki - to czysty plik html z napisem. Wiec nie jestem pewna, czy blokada IP działa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.