Witajcie, mam pewien dylemat co zrobić.. ponieważ od paru dobrych lat piszę strukturalnie, przez co też mi ciężko o pracę bo są wymagane Frameworki czy też OOP.
Ja niestety znam tylko teorie, ale chce się nauczyć OOP na frameworku ZEND 2. Udało mi się zainstalować go, zmienić nawet wygląd na taki jaki ja chce, stworzyć nowe testowe moduły.. ale właściwie na tym się kończy, nie potrafię ogarnąć jak chociażby podłączyć bazę danych - wiem, że trzeba użyć Adaptera, ale każda próba wyciągnięcia jakiś danych kończy się błędami, właściwie nie istotne jakimi ponieważ skoro nie potrafię tego z pomocą dokumentacji to ciężko będzie cokolwiek innego napisać.
I tu pytanie do Was w jaki sposób to wszystko zacząć, ponieważ strukturalnie całkiem dobrze piszę. Napisałem parę sporych serwisów i wiem, że potrafię.. tylko właśnie chce zacząć w OOP.
Co polecacie by zacząć to na poważnie, żeby wszystko było aktualne. Już wczoraj przez pomyłkę zamówiłem książkę do ZEND zamiast do ZEND 2, bo na innym forum "expert" polecił.
Także proszę o pomoc.