Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kilka warunków w UPDATE
Forum PHP.pl > Forum > PHP
MrBloody
Witam,

W jaki sposób mam wpisać kilka warunków do UPDATE? W takiej postaci nie działa:
  1. mysql_query("UPDATE channels SET channel_action_time = $at WHERE channel_notification_time = $time AND channel_name = $name");

Z góry dzięki za pomoc.
Turson
  1. mysql_query("UPDATE channels SET channel_action_time = '$at' WHERE channel_notification_time = '$time' AND channel_name = '$name'");
MrBloody
Tak też już próbowałem. Działa jedynie wtedy kiedy podam jeden warunek.
viking
Więc może drugi nie jest spełniony? Czy jak klepiesz zapytanie z palca bezpośrednio do bazy wtedy działa?
BigPig
1) Sprawdź te zapytanie bezpośrednio z phpadmina czy z jego odpowiednika z potencjalnymi danymi w warunku. Sama konstrukcja zapytania jest poprawna.
2) Jeśli wszystko z pierwszego punktu działa to zapytanie jest dobre. Teraz sprawdź czy w zmienne, które są w warunku zapytania mają faktycznie te dane, których się spodziewasz. Nie wiem skąd pobierasz te dane, także zawsze warto jest się upewnić. Już nieraz złapałem się na tym, że spodziewałem się czegoś w zmiennej, a był np. null smile.gif
MrBloody
Po wpisaniu z palca wszystko działa, a zmienne też nie są puste. "Problem" jednak rozwiązał się sam, nic nie zmieniałem a wszystko teraz działa. Dzięki za zaangażownie wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.