Cytat(destroyerr @ 7.09.2014, 11:38:03 )

Pokuszę się o ocenę tego co jest na chwilę obecną. Wybacz, ale nie będzie przyjemnie.
Plik index.html w każdym folderze do wyrzucenia.
Zmień nazwy plików zawierające klasy, skorzystaj ze standardu PSR.
Zbędny tabulator na początku każdej linijki.
if(!IN_ENGINE)
{
}
Takie coś od razu wyrzuć i zapomnij o tym.
Klasa DB zupełnie bezsensowna. Mogę się połączyć z tylko bazą danych mysql i tylko na domyślnym porcie. Nie mogę się zabezpieczyć przed sql injection pomimo, że korzysta ta klasa z PDO, które daje taką możliwość.
$this->queryHandler=array(); $this->queryHandler = $this->link->query($content);
Nie ma sensu, żebyś ustawiał wartość na zmiennej, żeby zaraz i tak ją nadpisać.
W klasie Template używasz funkcji exit(). Jeśli chcesz przerwać to rzuć wyjątek to przynajmniej będzie wiadomo co i gdzie się stało.
Zapytania w klasie odpowiedzialnej za szablony to totalna porażka. Sposób ich budowania też.
Klasa Core to już całkowita rozpacz. Nie wiadomo za co jest odpowiedzialna, zależności zaszyte wewnątrz. Mówiąc krótko kod strukturalny opatrzony słowem kluczowym class.
Co do tabulatorów nie wiem czemu tak jest - w notepadzie++ wszystko jest dobrze...
Co do klasy DB - postaram się to poprawić(a raczej na pewno poprawię). Wezmę pod uwagę to, że niektórzy korzystają z innego portu i dodam to.
Co do użycia "showError", tymczasowo wyświetla on tylko tekst na ekranie i zatrzymuje skrypt. Docelowo będzie to "złączone" z szablonami - żeby było estetycznie.

showError to funkcja, którą każdy może użyć z poziomu aplikacji(gdy ktoś próbuje wejść gdy jest nie zalogowany np. gdzieś tam).
Co do budowania zapytań - masz jakiś "najlepszy" sposób(prefiksy a potem dane).
Core tymczasowo odpowiada tylko za uruchomienie "aplikacji"(czyli ostatnie cztery linijki kodu, nie licząc klamer). Reszta to ustawianie domyślnych wartości dla domyślnej aplikacji. A tam nie ma jak zbytnio tego zrobić obiektowo.
Rady wezmę do klawiatury i postaram się to poprawić.
Lepsza jest konstruktywna krytyka niż "lizanie dupy", bo można się nauczyć czegokolwiek.