Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przenoszenie strony. Problem z importem bazy danych. Help :-)
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
feniks01
Witam,

Przenoszę stronę, z adresu A na adres B. Strona różni się nazwą tylko pod względem końcówki domeny tzn. przenoszę z adresu "adres.vv.si" na adres "tensamadres.esy.es". Strony są postawione na tym samym hostingu.

No więc tak... idąc dalej, mam nadzieję, że za bardzo nie mieszam :-) (pozdrawiam)

Skopiowałem pliki z serwera FTP ze strony vv.si, na stronę esy.es. Więc poszło wszystko dobrze bo zamiast komunikatu o błędzie jakimś rozszerzonym pojawia się: "Błąd łączenia się z bazą danych".

To znaczy, że zrobiłem wszystko dobrze poza importem bazy danych.

Bardzo zależy mi na pomocy.

Pozdrawiam.
Feniks01
Pyton_000
Skoro kopiowałeś z jednego konta na inne to też musisz przenieść BD na nowe konto.
feniks01
Witam,

Też tak robię. Udało mi się już przenieść stronę na inny FTP i bazę danych.

Wcześniej wyświetlało się "Błąd łączenia się z bazą danych", to teraz wyświetla się (uwaga: tylko po wpisaniu właściwych danych):

"Parse error: syntax error, unexpected T_SL in /home/u843695718/public_html/wp-content/plugins/wp-missed-schedule/wp-missed-schedule.php on line 213:

Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.

Feniks01

Jak pisałem wcześniej wrzuciłem bazę danych na adres.esy.es z poprzedniego adresu. To samo zrobiłem z plikami na FTP.

Niby strona jest wrzucona wraz z bazą danych, ale jakiś błąd się pojawia.

Dodam, że mam Wordpress i problem pojawia się, gdy modyfikuję plik wp-config.php (czyli uzupełniam dane o właściwą nazwę bazy danych, użytkownika i adres hostingu)

Poza tym plikiem nic więcej nie modyfikowałem.

Od usługodawcy hostingu, dowiedziałem się, że skoro wyskakuje mi błąd 'syntax error, unexpected $end' to oznacza, że mam jakieś nie zamknięte skrypty. Jednak poza tym nic więcej nie wiem.

Jestem zielony w tym temacie. Proszę o pomoc!

Pozdrawiam,
Feniks01
mortus
W jaki sposób przenosisz bazę danych?
feniks01
Importuję za pomocą importera w panelu bazy MySQL.

Dodam, że zaktualizowałem też adresy w bazie, aby były aktualne.

Tzn. zmieniłem z adres.vv.si, na adres.esy.es, co jest właściwym adresem, gdyż na niego przenosiłem stronę.

Sądziłem, że to pomoże w naprawieniu problemu, jednak tak się nie stało.

Problem nadal się pojawia:

"arse error: syntax error, unexpected T_SL in /home/u843695718/public_html/wp-content/plugins/wp-missed-schedule/wp-missed-schedule.php on line 213"

Pozdrawiam,
Feniks01
Pyton_000
Wtym pliku znajdź coś podonego do w okolicach podanej linii
<<<SLOWO
...
SLOWO;

ten drugi z ; na końcu powinien być na samym początku linii. żadnych spacji, tabów i innych znaków.
b4rt3kk
Skoro się tylko adres zmienił to po co gdziekolwiek pliki przenosisz? Nie wystarczyło zwyczajnie dns-ów przepiąć?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.