Chciałbym uzyskać pomoc przy napisaniu skryptu, który pobierze dane z tabeli html, wrzuci je do bazy mysql, a następnie wyświetli w lekko zmienionej formie.
Skrypt html wygląda następująco:
W jaki sposób pobrać te dane aby były ładnie poukładane w bazie mysql - w sensie każda kolumna osobno?
Trochę poczytałem i najpierw używam funkcji file_get_contents, natomiast dalej preg_match - niestety to drugie to dla mnie czarna magia.
Czy mógłby mi ktoś z tym pomóc, doradzić? Byłbym wdzięczny

Pozdrawiam
Witam ponownie!
Stworzyłem już coś, jednak poprosiłbym o naprowadzenie. Dlaczego :
<?php preg_match('|<tr><td>(.*)</td><td>(.*)</td><td>(.*)</td><td>(.*)</td><td>(.*)</td><td>(.*)</td><td>(.*)</td></tr><tr><td>(.*)</td>|Ui',$info,$result); echo("<table align='center' border='1'><tr><td>Nazwa sondy</td><td>Czas poboru danych</td><td>Dane 1</td><td>Dane 2</td></tr> <tr><td>$result[2]</td><td>$result[3]</td><td>$result[5], ($result[6])</td><td>$result[8]</td></tr> </table>");
to nie działa, natomiast to:
<?php preg_match('|<tr><td>(.*)</td><td>(.*)</td><td>(.*)</td><td>(.*)</td><td>(.*)</td><td>(.*)</td><td>(.*)</td>|Ui',$info,$result); echo("<table align='center' border='1'><tr><td>Nazwa sondy</td><td>Czas poboru danych</td><td>Dane 1</td><td>Dane 2</td></tr> <tr><td>$result[2]</td><td>$result[3]</td><td>$result[5], ($result[6])</td><td>$result[7]</td></tr> </table>");
już tak? Gdzie robię błąd?