Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Błąd przy INSERT
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
kociou1
Co jest nie tak z tym zapytaniem (wczytuję je z pliku):
  1. INSERT INTO `emoty` (`id`, `symbol`, `sciezka`) VALUES (1, ':)', 'usmiech.gif');
  2. INSERT INTO `emoty` (`id`, `symbol`, `sciezka`) VALUES (2, ':bukiet:', 'bukiet.gif');

Wyświetla mi taki błąd:
Cytat
Something is wrong in your syntax obok '; INSERT INTO `emoty` (`id`, `symbol`, `sciezka`) VALUES (2, '' w linii 1

Nie mam pojęcia o co chodzi worriedsmiley.gif może dlatego że już poźno smile.gif

============================
głupi błąd - znaki końca wiersza po każdym ";" były smile.gif
mówiłem że póżno ;p
popbart
  1. INSERT INTO `emoty` (id, symbol, sciezka) VALUES (1, ':)', 'usmiech.gif');
  2. INSERT INTO `emoty` (id, symbol, sciezka) VALUES (2, ':bukiet:', 'bukiet.gif');

A nie używasz auto_increment ?
kociou1
Pole `id` faktycznie ma ustawioną właściwość auto_increment ale w tym konkretnym przypadku lepiej podać wartość "ręcznie" - tych insertów które wkleiłem jest ok 100 smile.gif - to zrzut danych z bazy obsługiwanej przez skrypt księgi gości a wykorzystuję ten zrzut w instalatorze tej księgi - wycięcie wartości id z tych insertów zajełoby zbyt dużo czasu (pomiojając fakt że jest zupełnie niepotrzebne smile.gif)
popbart
Pamiętaj tylko o średnikach smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.