Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Muzyka na stronie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Camon
Witam.
Piszę z zapytaniem, jak mogę umieścić na mojej stronie muzykę w tle. Chciałbym jednak, aby przy przemieszczani się pomiędzy podstronami, nie wyłączała się ona. Coś podobnego jest chociażby na facebooku, tyle, że z czatem. Przechodzimy na inne strony, ale czat facebookowy nadal pozostaje nieruszony. Proszę o dość proste wyjaśnienie, gdyż raczkuję w PHP smile.gif. Dziękuję!
SpiritCode
Jak dla mnie to nie PHP ale bardziej pochodna JS wink.gif
rad11
Wedlug mnie musialbys zrobic przechodzenie pomiedzy stronami przy pomocy js tak aby strona nie przeladowywala sie wtedy mialbys mozliwosc grania muzyki bez przerywania.

np cos w ten desen:

http://jsfiddle.net/3pyc531k/
Camon
Myślałem o czymś taki, ale wtedy przechodząc z jednej strony na drugą nie zmieniałby się nawet adres, a na jego "mobilności" też mi zależy, bo np. nieraz ktoś chce wysłac komuś link do jakiejś konkretnej podstrony i nie mógłby w tym wypadku...

Swoją drogą rozwaliłeś mnie tym dźwiękiem w tle biggrin.gif
rad11
Tak wtedy taki link by nie dzialal ale da sie to obejsc w ostatecznosci.
SpiritCode
Bodaj JS można jakoś dodać do linku co trzeba.

poczytaj tutaj smile.gif
rad11
lub mozesz zrobic tak ze plik fizycznie bedzie istniec i po nawigacji ladowac jquery loadem ten wlasnie plik.
com
zmianę adresu załatwisz js, a rozwiązanie coś w stylu tego co zasugerował rad11, z tym czatem na fb to inna bajka bo tam po prostu ustawiane są flagi które są sprawdzane, ale muzyka nie jest statycznym contentem wiec to nie przejdzie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.