include "config/db.php"; $email = $_POST['senderEmail']; function ValidateEmail($email){ $regex = "^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$^"; } function checkEmail ($email) { return true; } else { return false; } } function generate_rand () { $tabelka = '1234567890qwertyuiopasdfghjkklzxcvbnm'; for ($i=0; $i<5; $i++) { } return $rand; } $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; $host = gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']); $rand = generate_rand (); if (ValidateEmail($email)==TRUE && checkEmail($email)==false) { mysql_query("INSERT INTO subskrypcjaT SET rand='$rand', email='$email', ip='$ip', host='$host', data='$data', czas='$czas', data_czas='$data_czas'"); $wiadomosc='Twój adres Email został wykasowany prawidłowo z naszej bazy!'; $klasa='success'; } else { $wiadomosc='Nie posiadamy adresu email wpisanego w formularzu albo wpisany został błędny adres email!'; $klasa='error'; }
Witam, trochę jestem zaskioczony bo mam dziwny problem. Ten skrypt jako oddzielny plik i wywoływany w postaci domena.pl/unsubscribe.php działa prawidłowo. Natomiast kiedy wchodzę w niego ze strony nie działają zapytania
function checkEmail - zawsze zwraca TRUE
delete from subskrypcja - NIE DZIAŁA
INSERT INTO subskrypcjaT - DZIAŁA
Jest to skrypt wypisania się z subskrypcji mam taki sam skrypt zapisania się do subskrypcji ale on nie jest wywoływany tylko z formularza poprzez post. Kiedy wysyam mailing w stopce mam
link domena.pl/unsubscribe.html (używam mod re-write) i podstrona jest wczytana do całej strony. Czy może trzeba dodać coś na każdą podstronę. Zauważyłem że wiele zapytań które działały mi na innych st,ronach na tej nie działają. Jaka jest idea KASUJ I DODAJ więc utworzyłem identyczną tabelę jak subskrypcja do któej przenoszone będą @ osób które zrezygnowały z subskrypcji. Nie chcę budować systemu statystyk wystarczy że zaloguje się do MySql Admin i wtedy będę wiedział ile osób zrezygnowało z subskrypcji.
switch ($dzial){ ................ case 'unsubscribe': include "unsubscribe.php"; break; default: include "default.php"; }