Mam problem z aplikacją na FB. Wygenerowałem wszystkie dane do tego potrzebne, pobrałem klasę do PHP, ustawiłem wszystko jak należy - w tym pobieranie danych z profilu. Co z tego wynikło:
1. Na profilu, którym tworzyłem aplikację po jej uruchomieniu pojawił się monit o udostępnieniu danych itp, zgodziłem się i jest ok.
2. Na innych kontach pojawił się problem, mimo iż jestem zalogowany do FB w aplikacji pojawia mi się i tak przycisk logowania (nie wykrywa chyba sesji), który tak czy siak nie reaguje na polecenia. Po prostu nie mogę jej uruchomić, nie pojawia się żaden monit, nic.
Wersja SDK - 3.2.3
require_once("/src/facebook.php"); 'appId' => '###########', 'secret' => '###############', 'fileUpload' => false, // optional 'allowSignedRequest' => false, // optional, but should be set to false for non-canvas apps ); $facebook = new Facebook($config); //pobranie profilu usera $user_id = $facebook->getUser(); if($user_id) { try { $user_profile = $facebook->api('/me','GET'); } catch(FacebookApiException $e) { // If the user is logged out, you can have a // user ID even though the access token is invalid. // In this case, we'll get an exception, so we'll // just ask the user to login again here. $login_url = $facebook->getLoginUrl(); } } else { // No user, print a link for the user to login $login_url = $facebook->getLoginUrl(); }
W jakimś przypadku z innym kodem pojawiał się błąd:
An active access token must be used to query information about the current user
PS. aplikacja ustawiona jako publiczna