Cytat(Forti @ 17.01.2015, 08:57:52 )

Dlaczego pliki tekstowe a nie baza? Porządny hosting kosztuje nawet 7zł miesięcznie (...)
Forti, dla wszystkiego znajdzie się miejsce w internecie. Na własne potrzeby, taki mini silnik ~cms`a może się przydać, ale wątpię, by ktoś tego używał obcy, bo napisanie tego typu rzeczy zajmuje dosyć mało czasu.
A że takie rozwiązania mają zastosowania, to wiem po sobie, przykładem jest stronka, którą hobbystycznie trzymam od lat (w stopce link)
Jest całkowicie oparta na plikach, żadnej bazy i też jestem wrogiem trzymania rzeczy w plikach, ale jednak... Zaczęło się od tego, że zrobiłem prostą stronkę html gdzie było kilka narzędzi w javascript. Z czasem dodawałem nowe i zaczęła się powtarzalność kodu. Więc rozwijałem to, zaczynając od mini systemu szablonów. Powstał prosty silnik bez bazy. Przydaje się ? Bardzo, bo szybciej było to napisać, niż przenosić wszystko np. na wordpressa, a i wydajnością bije wszystko

Tylko właśnie problem w tym, że sam nawet nie mam zamiaru tego udostępniać, bo nikt z tego nie skorzysta.
bubx2k rozwiązanie może Ci się przydać, tak jak mi podobne, ale nie wyjdziesz z tego dalej. Polegniesz przy próbie większego rozwoju przez te pliki, a przerobienie gotowego systemu na bazę danych będzie nierealne. Wyszukiwarka, menu to rzeczy przy których musiałem się nieźle nagimnastykować, żeby w ogóle działały, a to są podstawy i już bez cache się nie obyło. Więc jeśli nie planujesz zupełnie tego rozwijać (pomijam jakieś poszerzenie bbcode, bo tego rozwojem bym nie nazwał), to ok, jest rozwiązanie, działa, szybko i na tym koniec. Indeksy to coś, czego Ci pliki nie dadzą, a pisać swoją bazę danych jest bez sensu

Odnośnie samego projektu, ładnie napisane, fajne komentarze, świetna praktyka jak masz czas, ale ja bym pesymistycznie podchodził do tego, czy ktoś z tego będzie miał pożytek prócz Ciebie.