Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
szymon202
Błąd:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'condition, quantity, price, img) VALUES ('USP-S | Obrońca', 'Fabrycznie nowa' at line 1
Zapytanie:
$wystaw = $db -> query("INSERT INTO products (name, condition, quantity, price, img) VALUES ('{$_POST["nazwa"]}', '{$_POST["stan"]}', '{$_POST["sztuk"]}', '{$_POST["cena"]}', '{$_POST["zdjecie"]}')");
krzesik
sprawdź bez polskiego znaku w nazwie
szymon202
Cytat(krzesik @ 6.04.2015, 14:41:54 ) *
sprawdź bez polskiego znaku w nazwie

Wtedy działa.
krzesik
więc to kwestia kodowania Twojej baz w stosunku do skryptu, ustaw wszystko na UTF-8
szymon202
Cytat(krzesik @ 6.04.2015, 16:07:22 ) *
więc to kwestia kodowania Twojej baz w stosunku do skryptu, ustaw wszystko na UTF-8

Ale przecież mam utf8_general_ci

//Jednak nadal nie działa i cały czas mam ten błąd. Tamto testowałem w starym skrypcie.
Kshyhoo
Odpowiem Ci w tym wątku. Grzebiesz w kodzie i za każdym błędem zakładasz nowy wątek. Jeżeli nie umiesz radzić sobie z takim błędem:
Cytat(szymon202 @ 6.04.2015, 16:56:50 ) *
Błąd Unknown column 'USP-S | Obrońca' in 'field list'
Zapytanie
  1. $db -> query("INSERT INTO products (`name`, `condition`, `quantity`, price, `img`) VALUES (`{$_POST["nazwa"]}`, `{$_POST["stan"]}`, `{$_POST["sztuk"]}`, {$_POST["cena"]}, `{$_POST["zdjecie"]}`)");

to musisz wrócić do kursów...
szymon202
Cytat(Kshyhoo @ 6.04.2015, 17:16:49 ) *
Odpowiem Ci w tym wątku. Grzebiesz w kodzie i za każdym błędem zakładasz nowy wątek. Jeżeli nie umiesz radzić sobie z takim błędem:

to musisz wrócić do kursów...

Skoro umiesz napisać post to napisz jak to naprawić. Za każdym razem oglądasz temat, ale nigdy nie umiesz odpowiedzieć.
Kshyhoo
Oglądam wszystkie posty, nie na darmo dali mi Opiekunka...
Pokaż strukturę tabel.
szymon202
Cytat(Kshyhoo @ 6.04.2015, 17:25:37 ) *
Oglądam wszystkie posty, nie na darmo dali mi Opiekunka...
Pokaż strukturę tabel.

Kshyhoo
Wiesz, co oznacza błąd, który umienożliwia Ci INSERT?
szymon202
Cytat(Kshyhoo @ 6.04.2015, 17:31:34 ) *
Wiesz, co oznacza błąd, który umienożliwia Ci INSERT?

Nieznana kolumna
Kshyhoo
Widzisz gdzieś kolumnę "USP-S | Obrońca" ?
szymon202
Cytat(Kshyhoo @ 6.04.2015, 17:38:45 ) *
Widzisz gdzieś kolumnę "USP-S | Obrońca" ?

Nie widzę.
Kshyhoo
No to po co z taką pierdołą na Forum?

PS. Nie musisz cytować moich wypowiedzi...
szymon202
Cytat(Kshyhoo @ 6.04.2015, 17:42:00 ) *
No to po co z taką pierdołą na Forum?

PS. Nie musisz cytować moich wypowiedzi...

Ale 'USP-S | Obrońca ma dodać do kolumny name przecież...
Kshyhoo
No przecież Ci klaruję, że MySQL traktuje "USP-S | Obrońca" jako nazwę kolumny. Ciężko skapnąć? Dlaczego tak? Kombinuj...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.