Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]wykrycie urządzenia mobilnego
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kamilo818
Używam
  1. if (( /Android|webOS|iPhone|iPad|iPod|BlackBerry|IEMobile|Opera Mini/i.test(navigator.userAgent) ))
  2. {
  3. alert('mobile');
  4. }

Sprawdza sie super, ale dziś wyszło że nie działa na jednym telefonie konkretnie Samsungu Galaxy Alpha z androidem 4.4.4 w domyślej androidowej przegladarce.

1. navigator.userAgent
wyrzuca :
  1. Mozilla/5.0 (X11; Linux86_64) AppleWebKit/537.36(KHTML, like Gecko)Chrome/28.0.1500.94 Safari/537.36

Jest na to jakiś sposób?
com
czemu zamiast tego nie użyjesz media_query w css?

na 4.4 to już jest chrome na androidach smile.gif
tzm
Cytat(com @ 7.04.2015, 19:43:33 ) *
czemu zamiast tego nie użyjesz media_query w css?

na 4.4 to już jest chrome na androidach smile.gif

eee.... bo sie nie da sprawdzic w media jakie jest urzadzenie? jest pierdyliard powodow dla ktorych ten sposob jest dobry. tez sie spotkalem ostatnio z przypadkiem ze samsung cos wysypal i jedyne rozwiazanie jakie znalazlem to obliczanie pixel ratio - na tej podstawie mniej wiecej mozna okreslic czy to nowszy telefon. niestety nie mam tego pod reka.
kamilo818
Ok czyli zaraz naucze sie czegoś nowego.
Używam media_query ale wykrycia szerokości ekranu. A ja nie chce zmieniać tego parametru w zależnosci od szerokości ekranu tylko wykryć czy urządzenie jest dotykowe. To też mogę w media_query zrobić?

Czy może uzyć Modernizr ?
com
ale poco komu sprawdzać jaki to model, przecież układ układasz według rozdzielczości a nie modelu smile.gif a ratio w css ustalasz przecież wink.gif

A to próbuj z Modernizr smile.gif
kamilo818
Modernizr załatwił sprawę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.