DamianRastMan
9.04.2015, 20:57:52
Cześć, to znowu ja!

Oto kod:
<form method="post">
<input type='hidden' name='file_hidden' value='file_submited' />
<table>
<tr><td>Plik:</td><td><input class='button plik' type="file" name="file_file" /></td></tr>
<tr><td></td><td><input type='submit' class='button plik' value='Wrzuć Plik'></td></tr>
</table>
</form>
<?php
if(isset($_POST['file_hidden']) && $_POST['file_hidden'] == 'file_submited') {
if($_FILES['file_file']['name'] != null)
{
move_uploaded_file($_FILES['file_file']['tmp_name'], '../files/'.$_FILES['file_file']['name']); }
else
{
echo 'Nie wybrano pliku'; }
}
?>
Dlaczego przy próbie wysłania formularza, php wyrzuca mi błąd "Notice: Undefined index: file_file in [...]" powołując się na linijkę z funkjcą move_uploaded_file();?
nospor
9.04.2015, 21:03:43
A moze jednak blad wskazuje na te linijke:
if($_FILES['file_file']['name'] != null)
sprawdz dokładnie.
DamianRastMan
9.04.2015, 21:06:39
o rety, racja... tak długo się męczyłem z problemem wskazującym na linijkę niżej, że nie zauważyłem, kiedy coś się zmieniło. Wiesz jak temu zaradzić?
nospor
9.04.2015, 21:07:18
Tak, zajrzyj do manuala do dzialu UPLOAD FILES. Tam masz napisane jak ma wygladac poprawny <form ...... tutaj cos ma byc>
DamianRastMan
9.04.2015, 21:14:38
Bardzo dziękuję za pomoc, właściwie wcześniej już widziałem na przykładzie znajomego, ten formularz, ale nie sądziłem, iż jest konieczne dodanie tych atrybutów. Problem rozwiązany.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.