Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z uploadowaniem plików
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
DamianRastMan
  1. <form method="post" action="logged.php?cdp=accepted&action=addfile" enctype='multipart/form-data'>
  2. <input type='hidden' name='file_hidden' value='file_submited' />
  3. <tr><td>Plik:</td><td><input type="file" name="file_file" /></td></tr>
  4. <tr><td></td><td><input type='submit' class='button plik' value='Wrzuć Plik'></td></tr>
  5. </table>
  6. </form>
  1. <?php
  2.  
  3. if(isset($_POST['file_hidden']) && $_POST['file_hidden'] == 'file_submited')
  4. {
  5. if($_FILES['file_file']['name'] != null)
  6. {
  7. move_uploaded_file($_FILES['file_file']['tmp_name'], '../files/'.$_FILES['file_file']['name']);
  8. echo "Pomyślnie dodano plik, plik jest gotowy do pobrania: <a href='downloads.php?cdp=accepted'>tutaj</a>";
  9. }
  10. else
  11. {
  12. echo 'Nie wybrano pliku';
  13. }
  14. }
  15. }
  16. ?>

Cześć, wyżej widnieje treść mojej funkcji na upload plików, zaistniał tutaj problem, właściwie 2:
Pierwszy Występujący już na wampie - przy próbie uploadu cięższego pliku, php nie zwraca żadnej odpowiedzi, odświeża tylko stronę.
oraz Drugi, występujący na serwerze, za którego odpowiedzialny jest html - bez względu na to czy plik został wybrany, czy nie, po kliknięciu "wrzuć plik", wywala nam "file not found"

Czy jesteście w stanie mi pomóc ;/ ?
Turson
Włacz pełne raportowanie błedów
DamianRastMan
Nie pomaga, mimo wstawienia:
  1. error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
,
wciąż wygląda to tak samo. Przy okazji w edycji postu dodałem 2 napotkany błąd.

@edit
Czy to możliwe, że serwer zamiast zaczekać, na ukończenie uploadu, od razu przechodzi do "logged.php?cd..." ?
Turson
Drugi błąd związany jest zapewne z tym, że chcesz wrzucić plik do katalogu który nie istnieje lub nie masz tam uprawnień. Powinieneś najpierw sprawdzić czy plik istnieje file_exists i czy masz uprawnienia do zapisu tam is_writeable
DamianRastMan
Nie, to nie to. Zauważyłem, że mimo tekstu "File not found", te drobniejsze pliki i tak zostają zuploadowane, oraz, że gdy pozbędę się całej części php - pozostawię tylko formularz - wciąż zwracany jest ten sam błąd "File not found"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.