czy jest jakiś łatwy znany sposób na ułożenie divów o tej samej szerokości ale różnej wysokości w kilku rzędach (w zależnosci o szerokości ekranu ) tak aby nie było między nimi luk?
aktualnie mam coś takiego :
https://jsfiddle.net/yvtej467/1/
A chce żeby było coś takiego:

Da się to za pomocą samego cssa zrobić?
Ewentualnie myślę ze dało by się to zrobić za pomoca js gdzie bym ustawiał position:absolute po kolei każdego diva w zależnosci o szerokości ekranu i położenia diva poprzedniego. Ale czy można łatwiej?
edit ----------------------------------
Jakoś sam poradziłem sobie.
Nie wiem jak z jakością tego, ale sprawdza się dobrze:)
Może komuś się przyda.
<div class="page" id="aktualnosci"> <div id="wpis_date"> 11-04-2015 </div> <div id="wpis_nr"> </div> <div id="wpis_title"> </div> <div id="wpis_content"> </div> </div> <div id="wpis_date"> </div> <div id="wpis_nr"> </div> <div id="wpis_title"> </div> <div id="wpis_content"> </div> </div> <div id="wpis_date"> </div> <div id="wpis_nr"> </div> <div id="wpis_title"> </div> <div id="wpis_content"> </div> </div> <div id="wpis_date"> </div> <div id="wpis_nr"> </div> <div id="wpis_title"> </div> <div id="wpis_content"> </div> </div> </div> <script> function makeGrid() { if ($('div#aktualnosci').width() <= ($('.wpis').width()+10)*2 && $("#grid").length) { var ilosc = $(".wpis").length; for (i = 1; i < ilosc + 1; i++) { $(".wpis[data-sort='" + i + "']").appendTo("div#aktualnosci"); } $('div#grid').remove(); } else if ($('div#aktualnosci').width() > ($('.wpis').width()+10)*2 && $("#aktualnosci .wpis").length) { if ($("#grid").length) { } else { $('div#aktualnosci').prepend('<div id="grid"><div id="col1"></div><div id="col2"></div></div>'); $('#grid>div').width($('.wpis').width()); if (e % 2 == 0) $(this).appendTo("#grid div#col1"); else $(this).appendTo("#grid div#col2"); }); } } } ; makeGrid(); $(window).resize(function () { makeGrid(); }); </script>