Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]wysyłanie ilości wybranych plików w formularzu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
followc
Witam,
bardzo chciałbym dowiedzieć sie ile plików zostało wybranych w formularzu, ale nie za bardzo mi to wychodzi. Próbowałem czegoś takiego w różnych kombinacjach i ciągle mniej więcej to samo...

1.  
  2.  
  3. <input class="upload" type="file" value="Wybierz" name="pliki[]" multiple="multiple" required>
  4. ';
  5. $ghj = count(pliki);
  6.  
  7. echo '
  8. <input type="hidden" name="ghj" value="'.$ghj.'">
  9. <input type="submit" name="wyslano" class="sprawdz-button" value="Sprawdź">
  10.  
  11.  

dane następnie są odbierane i wyświetlane...
ctom
domyślam się, że chcesz wiedzieć ilość plików przed wysłaniem ( czy po odebraniu requestu ? )

jak przed to tu masz ściągę: http://jsfiddle.net/xvLAc/1/
followc
No właśnie chciałbym odebrać tę informację. Jest mi ona potrzebna do odpowiedniego tworzenia maila w zależności od liczby wybranych plików... mam kilka pól input[type=file] i potrzebuję informacji nt. każdego z nich.

Naprawdę nikt nie wie jak w PHPie uzyskać liczbę wybranych plików przez poszczególny input? Musi się jakoś dać...
nospor
Tablica $_FILES zawiera informacje o przeslanych plikach... czemu nie zagladasz do manuala by uzyskac informacje o tak podstawowych rzeczach?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.