Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: FFMPEG
Forum PHP.pl > Forum > PHP
rambo123
Witam

Mam takie dosyc nietypowe pytanie. Jesli pisze w zlym dziale to prosze o przeniesienie do odpowiedniego.

Poprosilem firme hostingowa o doinstalowanie modulu ffmpeg. Zrobili to ale jakos dziwnie bo tylko wewnatrz wersji php 5.3 i tak to zrobili ze teraz nie wiem w jaki sposob mozna tego uzyc. Polecenie shel_exec() sa zablokowane itd. I nic po takiej instalacji. Potem powiedzieli ze ten modul nie ma wsparcie i nie jest rozwijany i nie wiadomo co mozna z tym zrobic.

Glownie to ja to potrzebuje tego ffmpeg zeby wygenerowac miniturke z filmu oraz nalozyc znak wodny na film. Jak sie prawidlowo to powinno robic i jak sie powinno uzywac ffmpeg ?
Comandeer
Prawdopodobnie chodzi o to rozszerzenie: http://ffmpeg-php.sourceforge.net/doc/api/ (z tym, że SF obecnie leży i nie wiadomo kiedy wstanie), które udostępniało jakieś dziwne rzeczy typu miniaturka czy metadane filmu i nic więcej.

Jak dla nich instalacja ffmpeg oznacza instalację tego, to chyba bym zmienił hosting prawdę mówiąc
rambo123
Bo normalnie to sie instaluje w linuxie sudo apt-get install ffmpeg i to wtedy jest dostepne nawet przez ssh ? Dobrze mysle ?
Comandeer
Mocno upraszczając sprawę - tak
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.