Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] [jQuery] Jak połączyć POST i LIVE ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Agape
Mam funkcje która przez POST pobiera dane i wrzuca je do div'a, kod jest uruchamiany z roznych miejsc wiec musi byc w funkcji, problem w tym ze w danych pobieranych jest input ktory musze tez obsluzyc przez jQuery gdy ktos go kliknie. Zmiana z .html() na append() nic nie daje, wiem ze musze uzyc .on() i musze zrobic delegacje tylko jak powinna wygladac skladnia ?

1. function dodaj(object){
  2. (...)
  3. jQuery.ajax({
  4. type:"POST",
  5. url: '/pobierz_podkat',
  6. data: dataString,
  7. success:function(response){
  8. jQuery('#kat'+nr_kat+'szczegoly').fadeOut('100', function(){
  9. jQuery(this).html(response);
  10. }).fadeIn('100');
  11. }
  12. })
  13. }

1. jQuery('.wybierz_kat').click(function(){
  2. (...)
  3. dodaj($(this));
  4. }
Comandeer
Kod
jQuery(.rodzicKtoryJestZawsze').on('click', '.dodanyElement', function(e)

Akurat dokumentacja jQuery jest jedną z lepszych: http://api.jquery.com/on
Agape
Kurcze, nie wiem gdzie to zastosować, w którym miejscu. Wiem że tak wygląda .on() ale chyba nie do konca rozumiem jego dzialanie dla tego nie potrafie go zastosowac w swoim kodzie. Moglbys mnie naprowadzic co powinno byc w .on() i w ktorym miejscu go umiejscowic ? Jak wywoluje funkcje dodaj() uzywajac .on() nic sie nie dzieje, jak daje .append() tez nic sie nie dzieje, ogolnie cokolwiek nie robie to nic sie nie dzieje dla tego jestem zmieszany :/
viking
Nie podałeś kodu strony więc ciężko cokolwiek powiedzieć. Jeżeli będzie założony nasłuch to nawet po dodaniu treści dynamicznie zdarzenia będą działać. Tu masz artykuł o zdarzeniach: http://wwwgo.pl/article/15/jquery%2C_zdarz...e_metoda_%24.on
Loguj sobie też w konsoli zdarzenia jeśli nie jesteś pewien co się dzieje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.