Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]PHP nie pokazuje błedów, biała plansza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
www.aukcje.fm
Witam,

Nowy serwer vps na dyskach ssd :
Debian 8
Php 5.9
Apache2

Jest brak wyswietleń błedów, nic nie pisze, biała plansza pomimo zapisu w php :

1. error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_STRICT);
  2.  
  3. //lub
  4.  

W .htaccess :

RewriteEngine On

php_flag display_startup_errors on
php_flag display_errors on
php_flag html_errors on

Pomocy, bez tego nie da się pracować przecież.
kapslokk
display_errors = On w php.ini ?
www.aukcje.fm
http://www.sklep247.pl/phpinfo.php

Witam,

Fakt jest na off smile.gif
kapslokk
No jest na Off. Spróbuj nawet w php dać ini_set('display_errors',1');
www.aukcje.fm
Co do ...

Deprecated: mysql_query(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/html/index.php on line 30

Już nie można MySQL mieć na nowych serwerach? Co mam wszystkie zapytania MySQL zamieniać?

Warning: mysql_query(): Access denied for user 'www-data'@'localhost' (using password: NO) in /var/www/html/index.php on line 30

Warning: mysql_query(): A link to the server could not be established in /var/www/html/index.php on line 30

I co pozmiamiatali, całe dotychczasowe php i wiedza w las?

Już nic tam nie działa co jest mysql_query ?

W lini 30 mam standardowe $result = mysql_query($query);
kapslokk
Zawsze możesz zainstalować starszą wersję php tongue.gif. A tak serio to wystarczy przerobić mysql na mysqli i bedzie działało smile.gif
Comandeer
@www.aukcje.fm mysql ma dobre 10 lat jak nie więcej - nie sądzisz, że dla technologii webowej to wystarczający czas życia? Przywiązanie do modułu mysql dziwi mnie o tyle, że przecież mysqli czy PDO też młode nie są i od lat trąbi się o potrzebie przejścia na nie jako na rozwiązania nowsze, szybsze, bezpieczniejsze i lepsze.
www.aukcje.fm
Cytat(kapslokk @ 7.08.2015, 14:33:00 ) *
Zawsze możesz zainstalować starszą wersję php tongue.gif. A tak serio to wystarczy przerobić mysql na mysqli i bedzie działało smile.gif

Przerobic kilkaset plików ? smile.gif

Czy trzeba przerobić tylko samo połączenie a co wtedy z mysql_querty ?
Comandeer
Trzeba przerobić wszystko: połączenie i zapytania. Można spróbować dodać i do mysql i w części kodu powinno zadziałać wink.gif
Pyton_000
Czy Ty wiesz w ogóle co znaczy Deprecated? Mam wrażenie że dostałeś jabłko i pytasz się co z nim zrobić.

Twoje skrypty będą działać (jeszcze) ale musisz się liczyć z tym że:
- to jest stare jak dinozaury
- bezpieczeństwo jest niskie w porównaniu do innych metod wykonywania zapytań (mowa o bindowaniu itp.)
- sypie błędami (co widać)

PS. A czego się spodziewałeś stawiając skrypt na metodach sprzed xxx lat na interpreterze który jest "nowy"?
To tak jakbyś do nowego super auta lał benzynę 93 oktany i dziwił się dlaczego to auto nie chce jechać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.