Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Automatyczne pokazanie się dodatkowego select option
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Olsz4k
  1.  
  2. <div class="etykieta">
  3.  
  4. <label>Wybierz danie</label>
  5.  
  6. </div>
  7.  
  8. <div class="pole">
  9.  
  10. <select name="danie">
  11.  
  12. <option value="0"> -- Wybierz danie -- </option>
  13. <option value="1"> Danie 1 </option>
  14. <option value="2"> Danie 2 </option>
  15. <option value="3"> Danie 3 </option>
  16.  
  17. </select>
  18. </div>
  19.  
  20.  

Mam takie coś, teraz chciałbym, aby po wybraniu któregoś dania, pojawiła się pod spodem taka sama opcja, z możliwością wyboru kolejnych tych samych dań i tak w kółko, dopóki nie wybiorę dania. Jakaś pętla na to, czy jak to rozwiązać?
Skie
1. Dodaj handler zdarzenia oninput (onchange?) na każdy element <select>
2. Niech handler pętlą przeleci po wszystkich istniejących elementach <select> w danym scopie
2.1. Niech usunie wszystkie select, których wartość została zmieniona na default
2.2. Niech na koniec listy doda za pomocą document.createElement nowy select z value=default
Comandeer
change - select nie działa z input, bo tutaj wartości się nie wybiera, można jedynie zmienić aktualnie wybraną ze skończonego zbioru.

Swego czasu popełniłem to: http://jsfiddle.net/6amf8w2x/2/ → być może choć ciut podpowie cokolwiek wink.gif
Olsz4k
Średnio wiem jak to wykorzystać. Chciałbym nadmienić, że mam kilka takich pól select option, a chciałbym aby tylko jedno się powtarzało. Jakieś inne wskazówki/pomysły?
Comandeer
elem.cloneNode?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.