Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyglad strony news.php?id=2
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Sign
Witam, co zrobic, zeby po wejsciu w link wyskakiwala strona "news.php?id=2" a tam byla jakas grafika, i tekst, bo wyskakuje mi 404 :/
Kshyhoo
Przenoszę do stosownego działu.
KsaR
Cytat(Sign @ 15.08.2015, 19:27:44 ) *
Witam, co zrobic, zeby po wejsciu w link wyskakiwala strona "news.php?id=2" a tam byla jakas grafika, i tekst, bo wyskakuje mi 404 :/

Dobra, nie będę wredny jak poprzednio i nie będę ci kazał przechodzić całego kursu...

Za to będę miły i dam całą wiedzę jaką musisz posiadać aby to osiągnąć.
(Z "manuala").

1. If, elseif, else.
If czyli "jeżeli".

Jednak to za mało ("jeżeli"),

Więc powinieneś w twoim wypadku określić co "jeżeli".

Czyli masz drugi link.

2. Operatory porównania.

Dzięki nim sprawdzisz czy to napewno np. News czy moze nie inna strona.

Jednak jeszcze coś:

3. Zmienna $_GET, z jej pomocą pobierzesz parametr z URL-a, w twoim przypadku "id".

4. Sprawdź czy istnieje ten parametr, bo mogl nie byc podany.
Mozesz np. W tym wypadku skorzystac znow z pierwszego linka.
Czy istnieję?.
--
Tyle.
Wróć gdy coś naskrobiesz z tego. Gdyż jest to dział przedszkole, a "gotowce" w innym dziale na forum tongue.gif
--
Ps. Gdy już ogarniesz to wszystko warto poczytać o switch (jako alternatywe dla if, jest szybszy przy wiekszej ilosci "ifow").
Sign
przeczytlaem to, i dalej nie wiem co zrobic, zeby tworzyla sie automatycznie ta strona news?=id1 :/
Skie
Na jakim frameworku pracujesz?
nvb
Po pytaniach zadwanych przez kolegę w kilku postach smiem twierdzić że pisze jakiś projekt związany z zakupami.

JednaK bardzo Cie kolego proszę żebyś przerobił podstawy PHP, SQLa i jak wtedy będziesz miał problemy to pisz... bo dramat jest.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.