Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak odzyskac partycje ?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
netvalue
nieciekawa sytuacja mnie dzis dopadła :/

moj dysk 1 - 600 GB podzielony byl tak:
200 GB NTFS primary ©
200 GB NTFS extendend logic (D)
200 GB NTFS extendend logic (E)

dziś przypomniało mi się że mam identyczny drugi dysk w kompie który kiedyś odłaczyłem od niego zasilanie
pracował w RAID 1/0 (mirror). wiec ok podlaczylem go, w bios ustawilem sobie z RAIDU na IDE.
odpalilem WINDOWS XP z dysk 1. w systemie odnazl sie drugi dysk ktoremu usunalem wszystkie partycje i sformatowalem
tak zeby miec ten drugi pelny i pusyt 600 GB.

po restarcie okazalo sie ze windows zrobil identyczna akcje (raid) na dysku 1 .. wiec teraz mam ten dysk niby pusty..

pragne wiec smile.gif odzyskac te partycje. Na chwile obecna uzywam roznych programow i sprawdzam co sie da zrobic
i widze ze partycje D i E moge odzyskac smialo ale C jest dalej nie widoczna... programem DMDE odkrylem jakas zawartosci C
ale chyba tez zawartosc dysku 1 partycji C zostala uzupelniona po czesci z zawartoscia partycji C z dysku drugiego (widze stare pliki)

Jakis pomysl podrzucicie prosze smile.gif ?
!*!
Spróbuj http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk w wersji livecd
netvalue
wlasnie przed chwila skonczylem pelne skanowanie TestDisk. Znalazł tylko te dwie partycje D i E.... ale C nie widzi na ktorej
mi najbardziej zalezy... cos napewno da sie wyciagnac z C bo DMDE widze ze wstepne skanowanie daje wyniki z partycji C
czyli sa pliki katalogi ale.. duzo tez brakuje lub sa zastapione starymi (jak by RAID przenisol je z tego drugiego dysku)
Pyton_000
zrobiłeś sobie kopie 1:1 sektorowo ?
netvalue
jeszcze nie czlowiek w goracej wodzie kompany po takiej akcji to zapomina o podstawach, dzieki..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.