matysek83
29.09.2015, 18:45:04
Mam dylemat. Do tej pory pracowałem nad PHP strukturalnie. Przyswoiłem sporo wiedzy teoretycznej z programowania obiektowego. Z tego co widzę to w Symfony 2 obiektówka wygląda podobnie stąd pytanie. Robić w PHP OOP czy pominąć to i uczyć się Symfony2?
Fred1485
29.09.2015, 18:54:01
IMO Nic wiele nie zdziałasz na samej teorii, trzeba trochę popisać i przede wszystkim rozumieć jak to wszystko działa. Potem dopiero wyższy szczebel.
Pyton_000
29.09.2015, 19:04:01
Ucz się zenda, magento, symfony. Olej oop, do niczego Ci to nie będzie potrzebne*
*) Dla tych mniej kumatych to był sarkazm...
No, przecież symfony jest obiektowe, więc jak chcesz to ruszyć bez OOP?
aniolekx
30.09.2015, 12:25:16
to zalezy jak dlugo chcesz klepac we wlasnym kodzie OOP, bo zazwyczaj programisci ktorzy migruja ze strukturalnego kodu, pisza w obiektowce tak samo jak w strukturalnym kodzie, z ta roznica ze opakowuja go w klasy... a tu chodzi o cos wiecej.. polecam ci zapoznac sie z: SOLID, wzorce projektowe, DDD
polcode
20.10.2015, 16:50:06
OOP to podstawa do nauki frameworków. Wielu programistów próbuje pominąć tę część nauki, ale jest to ogromnym błędem i krótkowzrocznością. Ta praca od podstaw na pewno zaprocentuje, koledzy wyżej mają świętą rację
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.