Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP Obiektowo czy od razu Symfony 2
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
matysek83
Mam dylemat. Do tej pory pracowałem nad PHP strukturalnie. Przyswoiłem sporo wiedzy teoretycznej z programowania obiektowego. Z tego co widzę to w Symfony 2 obiektówka wygląda podobnie stąd pytanie. Robić w PHP OOP czy pominąć to i uczyć się Symfony2?
Fred1485
IMO Nic wiele nie zdziałasz na samej teorii, trzeba trochę popisać i przede wszystkim rozumieć jak to wszystko działa. Potem dopiero wyższy szczebel.
Pyton_000
Ucz się zenda, magento, symfony. Olej oop, do niczego Ci to nie będzie potrzebne*

*) Dla tych mniej kumatych to był sarkazm...
mrc
No, przecież symfony jest obiektowe, więc jak chcesz to ruszyć bez OOP?
aniolekx
to zalezy jak dlugo chcesz klepac we wlasnym kodzie OOP, bo zazwyczaj programisci ktorzy migruja ze strukturalnego kodu, pisza w obiektowce tak samo jak w strukturalnym kodzie, z ta roznica ze opakowuja go w klasy... a tu chodzi o cos wiecej.. polecam ci zapoznac sie z: SOLID, wzorce projektowe, DDD
polcode
OOP to podstawa do nauki frameworków. Wielu programistów próbuje pominąć tę część nauki, ale jest to ogromnym błędem i krótkowzrocznością. Ta praca od podstaw na pewno zaprocentuje, koledzy wyżej mają świętą rację wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.