Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS] Problem z ustawieniem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Sign
Cześć, otoż koduje pewien Layout ( ucze sie kodowac )
na stronie. http://signweb.xaa.pl/
Powinno wygladac tak:

no i mam problemy, jak np. pod tym Most popular dam diva, to on sie wyswietla zamiast pod tym, to nad tym :c
Dopiero jak dodam margin-top: np. 50 px; to wtedy jest niżej.
WIem, że popelniam blędy, dlatego też prosilbym o przejrzanie kodu i powiedzieć co robie zle.

http://upload.spacecms.eu/server/php/files/lelas.png

Jeszcze jedno pytanko, dlaczego jak pod img obrazek ( to na srodku, pod most popualr ) dodam tekst, to on sie wysweitla na gorze i psuje ulozenie :-)

Pozdrawiam
patwoj98
Powinieneś zrobić jednego div jako wiersz. Potem dodajesz małe divy w odpowiednie miejsce, potem te małe divy dzielisz na mniejsze itd. Pomyśl smile.gif
Strona w ogóle nie jest responsywna - jak się uczysz to od razu łap Bootstapa najlepiej kod i dokumentacja
Co do drugiego (nie powinieneś łączyć 2 pytań w jeden post) - bo nie dzielisz na divy.
Sign
Troszke nie rozumiem, o co chodzi z tym - pierwsze 1 div, potem 2 male divy, chodzi, żeby container zrobić tym 1 duzym divem?
koodo218
Cytat(Sign @ 26.12.2015, 20:25:52 ) *
no i mam problemy, jak np. pod tym Most popular dam diva, to on sie wyswietla zamiast pod tym, to nad tym :c

Jak ma się wyświetlać skoro "Most popular" ma float: left?

Jeszcze jedno pytanko, dlaczego jak pod img obrazek ( to na srodku, pod most popualr ) dodam tekst, to on sie wysweitla na gorze i psuje ulozenie :-)

Nie wyświetla się na górze tylko po prawej stronie, a efekt (niby na górze) zawdzięczasz ustawieniu na obrazek marginesu 40px.
Patrząc na założenie graficzne projektu, masz niepotrzebny float: left na obrazki.

WIem, że popelniam blędy, dlatego też prosilbym o przejrzanie kodu i powiedzieć co robie zle.

- zbyt szybko się za to zabrałeś
- nieprzemyślany sposób zakodowania
- brak obycia z podstawami

Nie wiem skąd się uczyłeś, ale spróbuj przed zrobieniem czegokolwiek zobaczyć jak wygląda to u innych:
- prosty układ dwukolumnowy
- prostu układ trzykolumnowy
- clearfix
- ... i paręnaście innych układów i kombinacji z użyciem css.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.