Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Operacje na plikach na zewnętrznym serwerze
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
d0m1n1k_
Witam,
ze względu na spory przemiał danych ostatnimi czasy zacząłem poszukiwać informacji na temat rozdzielenia poszczególnych skryptów na osobne maszyny.
W mieszkaniu zbudowałem sobie "micro quasi-klaster", tj. trzy Dell PE2950 1xSSD128GB, jeden Dell PE2950 8x1TB (RAID10) spięte routerem 1Gbps do łącza 100Mbps.
Na chwilę obecną - ze względów na brak wiedzy i nieumiejętność wpisania dobrej frazy w Google - każda maszyna na SSD mieli skrypt i wypluwa dane do foldera na swoim dysku wewnętrznym.
Ja, codziennie po pracy, mozolnie przerzucam przez ftp każdy zapełniony (do 4999 plików) folder na serwer główny (8x1TB) co zajmuje czas, niepotrzebnie obciąża serwer i powoduje częste problemy z dostępem do danych przez osoby z zewnątrz (pliki są pokazane w bazie danych, ale dostępne są dopiero po przerzuceniu na serwer główny).

Tym tematem chciałbym szanownych kolegów zapytać: Czy istnieje możliwość aby skrypt wykonywany na maszynie o adresie IP XXX.XXX.XX.XX, operował na plikach (tworzenie, odczyt, edycja, zapis, usuwanie) znajdujących się na innej maszynie o adresie IP YYY.YYY.YY.YY?

Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedzi.
KsaR
Poczytaj o REST API.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.