Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP]SVN merge branch -> trunk
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
rad11
Korzystam z tej strony http://bchavez.bitarmory.com/archive/2008/...ortoisesvn.aspx
aby przenieść to co jest w branch`u do trunk`a i pytanie moje brzmi:

Czy autor w zakładce "Merge branch to trunk (branch->trunk)" dobrze robi wstawiając w adresie From adres z trunk`a? Nie powinien tam być adres z brach`a ?
Pyton_000
Nie, Wszystko ok. Merge w SVN opierają się na tym że musisz podać Początkową rewizję z której zaczynasz i końcową, dlatego FROM to trunk (bo z niego wychodziłeś) a TO to twój branch (znajdzie ostatni commit)

PS. Radzę zmień SVN wink.gif A jak nie możesz to RIP smile.gif
rad11
Akurat w tym projekcie to nie jest zalezne odemnie jest svn i tak ma byc haha.gif
Pyton_000
git-svn wink.gif
nospor
Ta, polecam git-svn. Swego czasu Pyton namawial mnie do niego jak musialem tez ponownie wrocic do svn... Od tamtej pory kocham git-svn biggrin.gif Trzeba tylko uwazac z pobieraniem calej historii repozytorium. Jak nie potrzebujesz, to wystarczy pobrac tylko ze dwa ostatnie commity i juz.
Ja ostatnio potrzebowalem cala historie, to git-svn mielil mi to przez ponad 7 godzin biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.