Po kolei.
Cytat
Brak RSS
Już jest. Ot nie ten branch się ustawił na serwerze

Do dopracowania jest jeszcze częstotliwość generowania pliku.
Cytat
Przydałoby się też info o źródłach przy każdym newsie.
Pod każdym tekstem jest link do oryginalnego artykułu. Wydaje mi się, że to wystarczy, ale mogę się mylić.
Cytat
Moderujesz to to? Jakieś zasady co do dodawania kanałów?
Tak, moderuję.
Na chwilę obecną akceptuję kanały tylko w języku angielskim. Docelowo będzie można wrzucać dowolny język. Wymagana treść - PHP.
Cytat
Przydałoby się info przy dodawaniu bo nie wiadomo czy podawać url do kanału rss czy coś smile.gif
Fakt, zabrakło tej informacji. Dodam niebawem przy kolejnej aktualizacji.
Cytat
Czym to się będzie różnić od webmastah.weekly?
PHP Weekly Digest jest tylko o PHP (bez js, css i html).
Cytat
Dodaj jakiś sensowniejsy layout bo podstawowy szablon bootstrapa wygląda trochę goło.
Ogólnie design cieszy oko.
Nad tym jeszcze będę pracował. Chciałem już z tematem wystartować, bo zawsze jak coś dopieszczam, to mijają tygodnie, aż to komuś pokażę. W ten sposób zbiorę feedback, który pomoże zrobić stronę lepszą.
Cytat
Po co takie podstrony:
Strony te są wynikiem wewnętrznej walki. Pierwotnie chciałem zaciągać całą treść artykułu i prezentować jego treść wraz z wyraźnym podaniem źródła. Potem zostawiłem samą zajawkę. Obecnie zastanawiam się na wywaleniem tego.
Cytat
Coś za dużo spacji dajesz w title
To wina blade'a. Poprawione.
Cytat
Bez możliwości dopisania się do newslettera
Tutaj trochę zamuliłem w temacie, ponieważ odbiłem się od Mailchimpa. Zmienili API na nową wersję, w której nie ma możliwości wysłania kampanii. Musiałem mieć pomroczność jasną, ponieważ niedawno znalazłem api w wersji 2, które to umożliwia. Przynajmniej tak to wygląda po pobieżnej lekturze dokumentacji. Niebawem będzie można zapisać się do newslettera.
Cytat
Pytanie jeszcze jaki masz klucz, na podstawie którego dobierasz, z jakiej wartościowej strony zassać treść do powielenia?
Przez kilka lat zebrało mi się kilkanaście wartościowych kanałów, które tutaj dodałem. Kolejne będę dodawał z polecenia innych osób oraz na podstawie własnych poszukiwań.
Wprowadziłem kilka zmian w PHP Weekly Digest. Największą z nich jest wprowadzenie newslettera (kilka drobiazgów wymaga jeszcze dopracowania, ale można już się zapisywać). Pierwsza wysyłka odbędzie się w przyszłym tygodniu.
Do newslettera można się zapisać pod adresem
http://www.phpweeklydigest.com/newsletter