Witam,
chcę zrobić taką stronkę, na której będzie możliwe zamawianie sprzętu w magazynie centralnym. Miałoby się odbywać to w ten sposób, że człek na budowie wchodzi na tę stronę, przegląda sprzęt z magazynu centralnego i klika sobie checkbox'a "ZAMÓW". Na koniec klika "WYŚLIJ" lub cokolwiek innego i te zaznaczone pozycje są wysyłane mailowo pod zdefiniowany adres, jednocześnie ten sprzęt w bazie otrzymuje jakieś oznaczenie, że jest zamówiony - po odświeżeniu strony może zniknąć "ptaszek" w kolumnie "DOSTĘPNY" lub w jakiś inny sposób będzie to zaznaczone.
Moje rozterki polegają na tym, czy można połączyć te dwa procesy i jak dołożyć opcje wyboru transportu - czy będzie to transport własny, spedycja, czy też magazyn ma to wysłać swoim transportem. Najlepiej, aby taka informacja pojawiła się tylko w mailu, do bazy nie musi nic trafiać. A jeśli miałoby to trafiać też do bazy, to jak to rozwiązać?
Mam gdzieś rozwiązane dodawanie do bazy informacji zaznaczonej w checkboxie i mam też skrypt wysyłający maila z formularza - może dałbym radę to połączyć.
Nie mam też jeszcze żadnych przykładów do pokazania. Na chwilę obecną to chcę "ruszyć" temat teoretycznie - czy się da i jak to zrobić.
Pozdrawiam,
szakal