Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Uziemienie komputera...
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
crash
Witam, mam mały problem natury technicznej z moim sprzetem i szukam rozwiazania juz w roznych miejscach. Moje pytanie brzmi: w normalnej obudowie uziemienie z zasilacza jest wyprowadzone na jego obudowe a z niej na caly szkielet obudowy komputera, a co za tym idzie rowniez na wszystkie karty rozszezen, czy brak istnienia takiego uziemienia (mam obudowe z materialu nieprzewodzacego) moze powodowac jakies zaklocenia/usterki np z karta graficzna (zdzarzaja mi sie ostatnio jakies przeblyski, lub nawet calkowinie niszczenie obrazu pociagajace za soba koniecznosc ponownego uruchomienia komputera)? Prosze o rade co moze byc przyczyna takich awarii...

Szukać pomocy elektryka wśród programistów... Co ja sobie myślałem smile.gif Znalazłem już odpowiedź na innym forum, tak że temat może polecieć do kosza...
spenalzo
Uziemienie nie jest wyprowadzane na obudowe , tylko tak jak napisałeś na szkielet tongue.gif Jak nie wierzysz to złap reka za kaloryfer a drugą za obudowe, a potem za szkielet (np. tylna cześć) -- nie polecam biggrin.gif biggrin.gif
crash
Ale jakby na to nie patrzeć szkielet jest metalowy i reszta też, więc jeden czort, ale i tak nie takie było pytanie snitch.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.