$dzien_w_pom = explode(".",$_POST['dzien_w']); //pobierana data z formularza i od razu dzielona na tablice $dzien = $dzien_w_pom[0]; $mies = $dzien_w_pom[1]; //Not tutaj przypisuje sobie do zmiennych elementy tablicy $rok = $dzien_w_pom[2]; $date = $rok.'-'.$mies.'-'.$dzien; //tutaj oczywiście łączenie w celu osiągnięcia formatu YYYY-MM-DD
Specjalnie echem wyświetlałem date od razu przed zapytaniem poniżej którym wysyłam dane do bazy, no i na ekranie odpowiednia data się wyświetla w formacie YYYY-MM-DD zaznaczę że wszystkie inne dane zostają dobrze przesłane.
$dodaj_pracownika = "INSERT INTO wizyty (miejsce_w, nr_pokoju, dzien_w, godz_od, minuta_od, godz_do, minuta_do,id_p) VALUES ('$miejsce_w','$pokoj','$date','$godz_od','$minuta_od','$godz_do','$minuta_do','$id_p')"; $wprowadz = mysqli_query($conn,$dodaj_pracownika);
Dodam iż szukałem odpowiedzi w Internecie, niestety wszystko sprowadza się do tego że znalazłem tylko porady że musi być to zmienna w postaci YYYY-MM-DD, co niestety tutaj na nic się zdaję bo ową już dawno mam, jeśli jest na tym forum rozwiązanie tego problemu i ktoś może wie gdzie, bardzo proszę o przesłanie liku, bo niestety ja nie mogę takiego tematu znaleźć