Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Logowanie i MySQL
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Rafaeru
Mam servka na krasnalu, na nim taki skrypt:

1. <?php  
  2. $be = array(&#092;"-\", \"#\", \"'\", \";\", \"@\");
  3. $login = str_replace($be, &#092;"\", $login);
  4. $haslo = str_replace($be, &#092;"\", $haslo);
  5. if( $haslo == &#092;"\") {
  6. $login = &#092;"\";
  7. $haslo = &#092;"\";};
  8. if ($login==&#092;"\" or $haslo==\"\" or $wyloguj==\"tak\") {
  9. print &#092;"&nbsp;&nbsp;.: <a href=\"index.php?co=login\">Zaloguj się!</a><br><br>\";
  10. $formularz=0;
  11. } elseif ($formularz==1 or $login) {
  12. $be = array(&#092;"-\", \"#\", \"'\", \";\", \"@\");
  13. $login = str_replace($be, &#092;"\", $login);
  14. $haslo = str_replace($be, &#092;"\", $haslo); 
  15. $wynik = @mysql_query (&#092;"SELECT * FROM users WHERE user='$login';\");
  16. if (!$wynik) {
  17. $login = &#092;"\";
  18. $haslo = &#092;"\";
  19. $formularz = 0;
  20.  
  21. }
  22.  
  23. $rekord_users = @mysql_fetch_array($wynik); //sprawdzanie loginu i hasla
  24.  $be = array(&#092;"-\", \"#\", \"'\", \";\", \"@\");
  25. $login = str_replace($be, &#092;"\", $login);
  26. $haslo = str_replace($be, &#092;"\", $haslo); if ($haslo!=$rekord_users['haslo']) {
  27. print &#092;"&nbsp;&nbsp;.: <a href=\"index.php?co=login\">Zaloguj się!</a><br><br>\";
  28. } elseif( strcmp($haslo,$rekord_users['haslo'])==0) {
  29. $jest_zalogowany = &#092;"tak\";
  30. print &#092;"&nbsp;&nbsp;.: <a href=\"index.php?co=a_newsy\">Newsy</a><br>\";
  31. print &#092;"&nbsp;&nbsp;.: <a href=\"index.php?co=a_kroniki\">Kroniki</a><br>\";
  32.  
  33. $be = array(&#092;"-\", \"#\", \"'\", \";\", \"@\");
  34. $login = str_replace($be, &#092;"\", $login);
  35. $haslo = str_replace($be, &#092;"\", $haslo); if ($rekord_users['konta']==\"tak\") {
  36. print &#092;"&nbsp;&nbsp;.: <a href=\"index.php?co=konta\">Konta</a><br>\";
  37. }
  38. print &#092;"&nbsp;&nbsp;.: <a href=\"index.php?co=gracze\">Gracze</a><br>\";
  39. print &#092;"&nbsp;&nbsp;.: <a href=\"index.php?co=moje_konto\">Moje konto</a><br>\";
  40. print &#092;"&nbsp;&nbsp;.: <a href=\"index.php?co=zdjecia\">Zdjęcia</a><br>\";
  41. print &#092;"&nbsp;&nbsp;.: <a href=\"index.php?co=upload\">Upload</a><br>\";
  42.  
  43.  
  44. $be = array(&#092;"-\", \"#\", \"'\", \";\", \"@\");
  45. $login = str_replace($be, &#092;"\", $login);
  46. $haslo = str_replace($be, &#092;"\", $haslo); if ($rekord_users['rada']==\"tak\") {
  47. print &#092;"<BR>&nbsp;&nbsp;.: <a href=\"index.php?co=techy\">Techy Graczy</a><br><br>\"; }
  48.  
  49.  
  50. print &#092;"<BR>&nbsp;&nbsp;.: <a href=\"index.php?wyloguj=tak\">Wyloguj się</a><br><br>\";
  51. }
  52. }
  53. ?>

U mnie na kompie logowanie przebiega bezproblemowo (login odnosi się do tabeli users gdzie są dane o hasle i loginie) - jednak na serwerze Deluxe Host logowanie nie reaguje, słyszałem coś o jakiejś opcji w php że trzeba uruchomić, no ale moze to nie to, bo w php na hostingowanym serwku to se raczej nie pogrzebię, przy okazji moze zauważacie jakies błędy w składni, pozdrawiam winksmiley.jpg
Guest
Chyba chodzi Ci o register_globals.

Zamiast zmieniać na serverze zmień każdą wartość pobierazą przez GET/POST/SESSION/COOKIE na $_GET['nazwa'] itp.
Rafaeru
Ok to pomogło, tylko że teraz juz po zalogowaniu , kiedy chcę wejśc na którys link z dodatkowego menu, wyskakuje mi strona z informacją iz nie jestem zalogowany :/

Cookies to raczej nie jest bo juz sprawdzałem po ustawieniach.
felixd
aarambo.gif

Sprawdz zmienne, rejestrowales sesje ?

1. <p>
  2.  <pre>
  3. <b>POST:</b>
  4.  <?php print_r($_POST); ?>
  5. <b>GET:</b>
  6.  <?php print_r($_GET); ?>
  7. <b>SESJA:</b>
  8.  <?php print_r($_SESSION); ?>
  9. </pre>
  10. </p>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.