Mam tabelę w bazie z kolumnami: idSlowka, slowkoENG, slowkoPL
Muszę wczytać to wszystko przez php, a następnie zrobić jakby "test", gdzie użytkownikowi wyświetla się słówko po angielsku i musi on wpisać jego tłumaczenie.
Kompletnie nie wiem jak się za to zabrać, poza tym, że na razie sobie wyświetlam owe rekordy.
<?php function lacz_db() { $wynik = @new mysqli('localhost', 'xxx', 'xxx', 'xxx'); if (mysqli_connect_errno()) { echo '<p>Połączenie z serwerem bazy danych nie powiodło się! Komunikat błędu: '.mysqli_connect_error().'</p>'; } else { $wynik -> set_charset("utf8"); $wynik -> query ('SET CHARACTER_SET utf8_polish_ci'); $wynik -> query ('SET NAMES "utf8" [COLLATE "utf8_polish_ci"]'); return $wynik; } } $lacz = lacz_db(); $z = $lacz->query("SELECT idSlowka, slowkoPL, slowkoENG FROM testerSlowek"); while ($r = $z->fetch_assoc()) { } ?>
I takie coś mi działa, czyli wyświetla wszystkie rekordy i nic poza tym.
Chciałbym, aby zamiast slowkoPL wyświetlało się pole typu input, gdzie użytkownik wpisze tłumaczenie, a na samym dole tego testu powinien być guzik po wciśnięciu którego system sprawdza, czy przetłumaczono poprawnie.