na serwer sie nie da wejsc a konsolka sie zablokowala, zadnej komendy wpisac nie moglem i mi sie wylaczyla
gdy wracam do procesu przez screen -r to cos innego sie wlacza, a kiedy probuje uruchomic serwer na tym porcie(25565) wyskakuje FAILED TO BIND TO PORT. Czyli ze port jest zajety, wiem to oraz gdy w serwerach wpisuje <IP> czyli automatycznie wchodzi domyslny port to pinguje ale nic sie nie dzieje wiecej, probuje wejsc to logowanie w nieskonczonosc
chce puscic serwer do ogolu i kupilem domene ale zeby polaczyc sie z serwerem trzeba wchodzic przez IP: <IP>:25555 (bo taki port ustawilem)
moje pytanie brzmi: jak wylaczyc ten serwer? Czy usuniecie javy cos da? i czy wtedy musze skopiowac serwer do siebie bo cos sie z nim stanie?
czy jest jakas komenda na wylaczenie? wylaczylem wszystkie procesy w screen ale i tak nie dziala, potrzebuje szybkiej pomocy bo serwer otwieram jutro
Przepraszam jesli zly dzial ale pierwszy raz korzystam z tego forum, po prostu tu znalazlem podobny temat o wylaczniu procesow w screen wiec raczej sie znacie

oraz sorki za brak pl znakow ale tak jestem przyzwyczajony
Dobra temat do zamkniecia, znalazlem komende na wylaczenie i wlaczenie maszyny- reboot