Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Najlepsza sieć komórkowa
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
KsaR
Jaka sieć komórkowa jest waszym zdaniem najlepsza ?

Biorąc pod uwagę zasięg danej sieci w waszym regionie,
Ceny za usługi itp.
peter13135
Ja nie głosuje, bo nie wiem, która jest najepsza. Wydaje mi się, że większość osób głosowało na tą sieć, w któej posiada smile.gif
W każdym razie, ja posiadam w nju na kartę.
Podoba m się, że:
1. Nie ma wymogu doładowania konta co określony czas, za określoną kwotę (np. w plusie kiedyś trzeba było doładować za 30zł na msc, lub 50zł na 3 msc)
2. Cena minuty rozmowy to 19gr, sms 9gr. W innych ofertach na kartę było drożej lub podobnie.
3. To co bardzo mi się podoba, to taki "pakiet/usługa", że w jednym dniu nie wydam wiecej niż 99gr na rozmowy, lub 1.20 zł na rozmowy i smsy. Czyli mogę gadać i smsować ile chcę, a i tak zapłacę max 1.20zł w danym dniu.

To było powodem, że wybrałem tą sieć - wtedy wydawała mi się najlepsza (najtańsza).
Nie wiem jak jest teraz, bo konkurencja pewnie nie śpi.
KsaR
Cytat(peter13135 @ 14.08.2016, 10:20:05 ) *
Ja nie głosuje, bo nie wiem, która jest najepsza. Wydaje mi się, że większość osób głosowało na tą sieć, w któej posiada smile.gif
(...)

Ja tak zrobiłem także ale to z doświadczeń po ostatnich sieciach tongue.gif

Np. Orange. W moim regionie najgorsza sieć pod względem zasięgu.
Pady internetu doświadczyłem około raz na 30s.

Plus. U mnie ma najlepszy zasięg, jednak okradają z kasy.
Póki nie ma się umowy to w miare dobra sieć, stabilna.
Podczas umowy potrafią kraść 3zl za sekunde poczty glosowej. Łącznie mi tak wzięło przez 4 lata ponad 200zł.

Play, obecnie jestem i głosowałem. U mnie nie ma wad jak powyżej.
Zasięg bym ocenił 9/10 bo plus szybszy.
Internet tani.
Na umowie mam darmowe sms do wszystkich i 200 minut rozmow do wszystkich sieci.
Bez umowy darmowe sms i połączenia do play.
Minus że mało osób znam z play, bo każdy wybiera sieć gdzie więcej znajomych a nie tam gdzie lepsza...

Co do ankiety.
NJU jest w sieci Orange.
Heyah w T-Mobile.
A Virgin Mobile nie należy do czołowych dlatego dałem je w 1 opcję.
Wazniak96
Ja zaś w Orange mam numer na umowę jakieś 6 czy 7 lat. Jako, że cała rodzinka mamy na jedną osobę wszystkie numery to mamy bardzo dużo zniżek. Np. ja przy abonamencie 49 zł płacę jakieś 30 zł (+ do tego raty za telefon ale o tym później), do tego mam 250 sms i nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci + 512 MB neta za free. Jak przekroczę 512 MB to dolicza mi 10 zł do rachunku i mam kolejne 2 GB(to jest kolejny minus bo nie da rady tego dezaktywować). Po skończeniu tych danych transfer spada do 16 kb/s ale jako, że mamy dodatkowo wzięty internet z łączonym transferem to bierze mi z tego. Ogólnie rzadko się zdarzają jakieś awarie ale są i minusy.

Teraz tak trochę poukładane.
Plusy:
+Dużo zniżek i gratisów
+Znajomi w salonie, którzy zawsze coś wykombinują
+Internet z łączonym transferem
+Można dorwać fajny telefon w dobrej ofercie

Minusy:
-W ostatnich latach wprowadzili coś takiego, że abonament jest płacony osobno, a raty za telefon osobno.
-Po wykorzystaniu darmowego neta musi wskoczyć ten za dopłatą. Nie można zrobić tak aby od razu ciągnęło z transferu łączonego.
-Zasięg niby jest ok ale u mnie w domu np. łapie HSPA+, ale net rzeczywiście nie działa albo działa mułowato(na SAMSUNGu działa ok, na XPERIA M2 już nie bardzo).
-Często wydzwaniają z żenującymi ofertami pod koniec umowy. Metoda na to prosta. Przeciągasz umowę do momentu aż musisz napisać wypowiedzenie. Jeśli nie dostaniesz dobrej oferty to piszesz wypowiedzenie. Potem zazwyczaj dostajesz już ofertę nie do odrzucenia wink.gif
-Nakładają na system w telefonie najmocniejsze zabezpieczenia ze wszystkich sieci.

O innych sieciach to wspomnę tyle, że plus jest dla mnie najgorszym syfem bo po prostu okrada ludzi z pieniędzy. Jeśli chodzi o Play to kiedyś prowadziliśmy rozmowy bo Orange nas po prostu zdenerwowało ale ich oferta była w porównaniu do obecnej po prostu śmieszna więc zostało jak było tongue.gif
!*!
Jak ostatnio rozmawiałem ze znajomymi i powiedziałem że mam tel na kartę, to patrzyli na mnie jak na idiotę "bo jak to tak?!" ... od lat jestem w orange, trójmiasto nie ma problemów z zasięgiem w żadnej sieci, chyba że cała padnie jak kilka tygodni temu wink.gif dlaczego orange i na kartę? Po prostu koszta utrzymania niższe niż na abonament, 35zł/mc i sms/tel do wszystkich bez limitu. Internetu w komórce nie potrzebuje wifi ew hotspot styknie.
Pyton_000
Ja mam aktualnie w Play na firmę za 30netto/mc, Wszystko bez limitu, 10GB internetu. Ale zirytował mnie fakt że w tym jest 5zł rabatu za e-fakturę i 5zł rabatu za spam... żeby nie ten spam to ...
Wazniak96
@!*! a więc mówisz, że jesteś z trójmiasta... haha.gif

A więc to kilka tygodni temu to wysiadły wszystkie sieci.. a wieszałem psy na Orangutany biggrin.gif
ziemniak
Obecnie opłacalna jest karta
Cena: 25zł brutto
6gb internetu, nielimitowane SMS, MMS płatne, połączenia na komórkowe nielimitowane, stacjonarne płatne
Oferta w PLAY, pobiera 25zł z konta automatycznie co miesiąc, uważajcie aby nie przekroczyć
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.