Wkroczyłem wreszcie w etap obiektów w PHP. Na początku nie za bardzo rozumiałem o co z tym chodzi, ale powoli zaczynam chyba łapać. Piszę otóż chcę się upewnić, czy w prawidłowy sposób używam obiektów.
Napisałem prosty programik przyjmujący i wyświetlający dane. Schemat działania na zasadzie (pomijając wszystkie mechanizmy) rejestracji użytkownika, a później wyświetlenia jego danych. Funkcjonalność ograniczyłem do minimum, aby nie skupiać się na tym co nieistotne, dlatego dane wprowadzam z GETa.
Programik na potrzeby ćwiczeń z obiektów, więc też nie musicie zwracać uwag na względy bezpieczeństwa danych z GETa.
Po tym wywodzie jeszcze raz zadam pytanie, aby była pewność o co mi chodzi..

Z góry dziękuję za pomocne wypowiedzi

<?php class uzytkownik { private $imie; private $nazwisko; private $data_urodzenia; private $miejscowosc; function __construct($imie, $nazwisko, $data_urodzenia, $miejscowosc) { $this->imie = $imie; $this->nazwisko = $nazwisko; $this->data_urodzenia = $data_urodzenia; $this->miejscowosc = $miejscowosc; } function getDane() { if ($this->imie and $this->nazwisko and $this->data_urodzenia and $this->miejscowosc) { return '<h2>Dane poprawnie dodane do programu!</h2>'; } else { return '<h2>Brak danych o użytkowniku!</h2>'; } } function uzytkownik() { if ($this->imie and $this->nazwisko and $this->data_urodzenia and $this->miejscowosc) { Nazwisko: <b>'.$this->nazwisko.'</b><br> Data urodzenia: <b>'.$this->data_urodzenia.'</b><br> Miejscowość urodzenia: <b>'.$this->miejscowosc.'</b>'; } else { } } } $uzytkownik['imie'] = $_GET['imie']; $uzytkownik['nazwisko'] = $_GET['nazwisko']; $uzytkownik['data'] = $_GET['data']; $uzytkownik['miejscowosc'] = $_GET['miejscowosc']; $rejestracja = new uzytkownik($uzytkownik['imie'], $uzytkownik['nazwisko'], $uzytkownik['data'], $uzytkownik['miejscowosc']); if ($rejestracja->getDane() == '<h2>Dane poprawnie dodane do programu!</h2>') { $rejestracja->uzytkownik(); } ?>