1. Serwer dedyk, direct admin i do każdej domeny, subdomeny oddzielny user (direct admin)
2. Domena główna example.com (strona główna)
3. Zakładane subdomeny xxx1.example.com, xxx2.example.com, xxx3.example.com itd... (jako oddzielni userzy na swoich pakietach)
4. Każda z tych stron pod subdomenami działająca na tych samych plikach, funkcjach można powiedzieć kopie stron.
I teraz, jako że te pierwsze 4 punkty to nie problem i pewnie można to zrobić bez przeszkód, ale chodzi mi o pliki, funkcje. Każda z tych stron zawierać będzie na przykład plik functions.php w którym będzie funkcja generująca aktualności. Czy można to jakoś zrobić tak, że każda z tych stron będzie korzystać z tego jednego pliku umieszczonego gdzieś na serwerze, a nie z 4 oddzielnych w swoich katalogach ? Chodzi mi o to, że za miesiąc do funkcji generującej aktualności będę chciał zmienić format daty z 2016-11-10 na 10-11-2016 lub dodać coś innego. Średnio mi się widzi wgrywać ręcznie 4 pliki na różne domeny bo coś się zmieniło tylko zrobić tak żebym edytował jeden plik, a zmiany będą w obrębie tych wszystkich stron.
Bo przy 4 ok, ale jak będzie 50 i nagle coś trzeba zmienić to bez sensu edytować 50 plików (lub wgrywać 50 plików), najlepiej otworzyć jeden zapisać i bum zrobione na 50