Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Komentarze :(
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
warliker
Witam. Napisałem oto taki niezwykle rewolucjyjny skrypt komentarzy:

1. <? 
  2.  mysql_connect(&#092;"localhost\",\"yapper\");
  3.  $wykonaj = mysql_query(&#092;"SELECT * FROM news\"); 
  4.  while($dane1=mysql_fetch_array($wykonaj)) 
  5. {
  6. $id_newsa = $dane1['id']
  7. echo (&#092;"<font color=black face=verdana size=1><b>\".$dane1['data'].\"</b> \".$dane1['tytul'].\" <b>Dodał:</b> \".$dane1['autor'].\"<BR><br>\");
  8. echo (&#092;"<font color=black face=verdana size=1>\".$dane1['tresc'].\"<br><br>\");
  9.  
  10. $wykonaj1 = mysql_query(&#092;"SELECT * FROM komentarze WHERE id = '$id_newsa'\"); 
  11. while($dane2=mysql_fetch_array($wykonaj1)) 
  12. {
  13. echo (&#092;"<a href=\"komentarz.php?tresc=\".$dane2[1].\"\">Komentarze</a>\");
  14. }
  15. }
  16. ?>

A on bezczelny nie dość, że nie chce chodzić to jeszcze nie wiem czy będzie działał dobrze. Wywala mi parse error w 7 linijce. Ja tam niczego nie widzę, a na pewno nie jest to jedyny błąd. A i jeszcze jedno pytanie, czy taki system będzie działać poprawnie nawet przy większej ilości komentarzy ? Czytałem już inne topic'i na tym forum i nie znalazłem jendoznaczej odpowiedzi na ten problem. W tabeli komentarze stworzyłem pole "komentarze" i to w nim będą one zapisywane. Oczywiście z <BR> dodawanym automatycznie. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
kszychu
Zajrzyj do 6 i wstaw na jej końcu średnik.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.