Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wordpress - Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback
Forum PHP.pl > Forum > PHP
miladam
Witam serdecznie grono fanów i developerów.

Mam następujący problem, zmieniłem wersję php na serwerze na 5.6 i wywaliło mi błąd na stronie wordpressa.

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/gazetta/domains/miastoiludzie.pl/public_html/prolink.php on line 177

W momencie kiedy użyłem wspomnianego preg_replace_callback, dostałem kolejny błąd.

Warning: preg_replace_callback(): Requires argument 2, ''s:'.strlen('$2').':"$2";'', to be a valid callback in /home/gazetta/domains/miastoiludzie.pl/public_html/prolink.php on line 177

Błąd występuje w funkcji, zaznaczę linię 177. Proszę o pomoc w przekształceniu kodu tak aby działał, ponieważ sam nie jestem w stanie gdyż nie rozumiem, a nie jestem programistą. Jak nie naprawię tego to mnie szefowa zje : ) Dzięki wielkie

1. function prolink_getLink($intIndex) {
  2. $text = file_get_contents('prolink_' . C_ID . '.txt');
  3. $text = preg_replace('!s:(\d+):"(.*?)";!se', "'s:'.strlen('$matches[2]').':\"$matches[2]\";'", $text); /** linia 177 do zamiany callbackiem **/
  4. $arrLinks = unserialize($text);
  5.  
  6. $strIndex = prolink_getHash();
  7. if ($strIndex !== NULL && isSet($arrLinks[$strIndex][$intIndex])) {
  8. return $arrLinks[$strIndex][$intIndex]['pre'] . ' <a target="_blank" href="' . $arrLinks[$strIndex][$intIndex]['link'] . '">' . $arrLinks[$strIndex][$intIndex]['text'] . '</a> ' . $arrLinks[$strIndex][$intIndex]['post'];
  9. }
  10. return '';
  11. }
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.