Witam

Posiadam portalik ogłoszeń. Poprzedni hosting był bardzo słaby ale miał świetne statystyki, proste i szybko działające awfull stats. Obecny mój hosting daje instalację piwik ale działa tak wolno że nie da się go używać. Oczywiście używam też google analytics ale jak wiadomo, adblock wstrzymuje działanie skryptu analytics i wejść z adblokiem nie widać. Poszukuję rady co do wybrania prostego skryptu lub zewnętrznej usługi która mi zliczy ludzi z adblockiem. Wg. tego co widzę, na moją stronę, w zależności od dnia, udział wejść z adblockiem to około 80% więc google analytics jest mało miarodajny. Jako że posiadam hosting to nie mam uprawnień do konfiguracji. Jedynie ograniczony dostęp do shella. Chętnie bym skorzystał z jakieś usługi statystyk zewnętrznych w miarę tanich ale nie mogę za bardzo nic znaleźć. O tym jak źle skonfigurowany jest piwik i integracja z logami serwisu mojego hostingu może świadczyć fakt że baza danych piwik ma już 3GB a statystki są naliczane bodajże od listopada`16.

Pozdrawiam wszystkich.