<?php $galeria['nazwa'] = "nazwa drugiej"; $galeria['miasto'] = "miasto drugiej"; $galeria['title'] = $galeria['nazwa']."<br>".$galeria['miasto']; $galeria['titleIn'] = $galeria['nazwa']." ".$galeria['miasto']; $rodzaj['rodzaj'] = "rodzaj"; $galeria['num'] = "21"; $galerie[] = $galeria; foreach($galerie as $galeria){ ?> <div class=gallery"> <div class=""> <div class=" ol-sm-6 col-md-4 col-lg-3"> <figure> <figcaption> <h3 class="project-title"> </h3> <h4 class="project-category"> </h4> <div class="project-zoom"></div> </figcaption> </figure> </a> </div> <?php $directory ="./img/projects/".$galeria['num']."/"; { if(($file_name!=".")&&($file_name!="..")) { $img = './img/projects/'.$galeria['num'].'/'.$file_name; } } ?>
Taaaaadam, Pętla działa świetnie, klasy działają bez zarzutów i bardzo ułatwiły mi pracę. Moim problemem na pewno nie jest działanie kodu ale jego optymalizacja. Ponieważ na tą chwilę pętla tworzy około 25 galerii i pobiera łącznie około 15-30 zdjęć na galerie co daje nam całkiem sporą ilość zdjęć... co przekłada się na cholernie długi czas ładowania strony na normalnym komputerze... nie wspomnę już o wersji mobilnej strony ... Początkowo myślałem, że problem rozwiąże przez ukrycie zdjęć ale zapomniałem, że nawet jeżeli klasą karzemy ukryć jakąś treść to nie znaczy, że nie zostanie ona pobrana z serwera - więc było to błędne myślenie

Dlatego w ostateczności (niestety nie posiadam jeszcze takich umiejętności i nie znam tak dobrze dostępnych rozwiązań jak Wy wyjadacze kodowi! ) zwracam się do was z prośbą o podrzucenie i mi jakiegoś pomysłu i przeprowadzenie mnie przez proces zoptymalizowania mojego problemu.
Chciałbym to zrobić ajaxem w taki sposób żeby pętla zaczytywała do kodu tylko zdjęcie 1.jpg dla każdej stworzonej galerii, a po kliknięciu w pierwsze zdjęcie uruchamia się proces pobrania zdjęć z katalogu na serwerze dla danej galerii. Sądzę, że pobranie 25 zdjęć przez serwis będzie na pewno o milion razy szybciej niż pobranie ich 400-500

Z góry dzięki za pomoc i wszystkie sugestie !
Hmmm chyba w sobotę wszyscy wyjadacze balują