Cytat(tes)
Oczywiscie mozna na slackware wsio skompilowac, ale po co, skoro sa do tego stworzone dystrybucje, poza tym forum gentoo jest olbrzymie.
Bardzo bogate w tresc i rozeznanie jest powyzsze zdanie (nawet mi sie zrymowalo). Rasumujac: na Slackware MOZNA kompilowac (shock), aczkolwiek nie ma sensu tego robic, poniewaz sa inne dystrybucje (w domysle Gentoo) na ktorych mozna wszystko kompilowac. A! No i nie zapominajmy: Gentoo ma olbrzymie forum!
Gwoli scislosci, miedzy innymi:
- RedHat ma najwieksza siedzibe firmy wsrod wszystkich dystrybucji Linuxa
- Slackware to pierwsza udokumentowana dystrybucja Linuxa
- Mandrake robia Francuzi
- Gentoo ma olbrzymie forum
Cytat(tes)
No ja polecam, odkad zobaczylem u kumpla i jak widzialem w jakim tempie mu sie KDE laduje to chyba sie zakochalem ;]
Widac, ze autor postow posiada bogate doswiadczenia w temacie. Szkoda, ze nie napisal, ze KDE PRACUJE szybciej/ WYKONUJE OPERACJE szybciej. Powod? Jakikolwiek skompilowany program pod dana platforme uruchamia sie szybciej. Tak zawsze bylo i zawsze bedzie. Z racji tego, ze forum jest o php, polecam zainstalowac Apache+php z paczki, napisac prosty benchmark, spisac pomiary i zrobic dokladnie to samo kompilujac oba programy. Juz na pierwszy rzut oka w drugim wypadku Apache wystartuje niczym rakieta... a czy bedzie pracowal szybciej? Przekonajcie sie sami.
Cytat(tes)
Przynajmniej przedstawilem dlaczego bym sobie Gentoo postawil (gdybym mial czas, a jego ostatnio brak sad.gif ).
Z sumowany czas jaki poswieciles na pisanie owych postow, spokojnie moglbys przeznaczyc na instalacje Slackware. Czy w tym czasie zainstalowalbys Gentoo? Nie sadze...
Cytat(tes)
O jedna sekunde ? Jeszcze mi powiedz ze jadro tez masz z .tgz i dziala super O_o
Cytat(tes)
w Slackware caly ten "swaret" to kupa, przynjamniej na razie ;].
Coz... tutaj autor wykazuje sie znajomoscia struktury pakietow obu dystrybucji. Prawda jest zas taka, ze SWARET jest bardzo dobrym (jak na warunki Slackware) narzedziem zarzadzajacym pakietami. Abstrachujac od tego, ze SWARET to nie jedyny zarzadca pakietem (wystarczy spojrzec w katalog extra).
Cytat(tes)
Argumenty w postaci linkow, no super.. ;]
====
tutaj masz na zachete moj ostatni zrzut
Jesli mialbym byc szczery, to linki Setha sa o niebo bardziej przekonujace. Jesli bylbym laikiem, to wyglad Twojego KDE bardziej by mnie odstraszyl niz przyciagnal. Inna rzecz, ze kazdy ma swoj gust... aczkolwiek podejrzewam, ze nie jestem sam.