Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Brak wyświetlania załączonej strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Daffcio3615
Witam. Mam problem bo "dołączyłem" podstronę do strony głównej w php poleceniem require_once i wyświetla mi takie coś jak na zdjęciu
ZDJĘCIE
na zdjęciu jest i problem i kod tegoż "wadliwego niby" pliku. Dodam że mam zainstalowaną wersję PHP 7
Pozdrawiam.
viking
Wystarczy przeczytać. Nie ma nigdzie definicji danej funkcji w kodzie
Daffcio3615
Cytat(viking @ 18.09.2017, 22:55:26 ) *
Wystarczy przeczytać. Nie ma nigdzie definicji danej funkcji w kodzie

W wersji PHP 5 to tak działało bo jeszcze na tej wersji to pisałem ale potem zrobiłem aktualizację.
viking
Bez definicji funkcji na pewno nie działało jej wywołanie.
Daffcio3615
Mógłbyś mi wytłumaczyć jak to zrobić ?
viking
Dołączyć funkcję w kodzie przed wywołaniem.
Daffcio3615
Cytat(viking @ 18.09.2017, 23:39:02 ) *
Dołączyć funkcję w kodzie przed wywołaniem.

Dołączyłem i teraz strona się zachowuje jakby się ktoś zalogował i klikając log out nic się nie dzieje ani nic.
gitbejbe
Na wróżenie z fusów polecam Ci zajrzeć na jakieś forum dla wróżek. A tak na serio to albo włącz myślenie i trochę samodzielności albo daj to zadanie dla kogoś kompetentnego
emillo91
A w jakim przypadku funkcja logged_in() zwraca true? kiedy istnieje sesja czy jak?
Daffcio3615
Cytat(gitbejbe @ 19.09.2017, 00:07:38 ) *
Na wróżenie z fusów polecam Ci zajrzeć na jakieś forum dla wróżek. A tak na serio to albo włącz myślenie i trochę samodzielności albo daj to zadanie dla kogoś kompetentnego

gtbejbe Jak Ci się nie chce pomóc to się nie udzielaj.

emillo91 Jeżeli ktoś jest zalogowany [logged_in()] to wtedy ma wywołać część strony tylko dla zalogowanych użytkowników, czyli menu które zawiera wylogowanie, zdjęcie profilowe, ustawienia konta itp.
viking
Tyle ze gitbejbe dobrze Ci powiedział. Rzucasz jakimś kodem który nie ma nic wspólnego z problemem, nie dałeś żadnych informacji co z tą brakującą funkcją i oczekujesz rozwiązania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.