Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SF2][Symfony2][Symfony]permission danied podczas wrzucania projekty na serwer symfony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
symer
Witam podczas uruchamiania funkcji rename() w Controlerze uruchamia mi się błąd "Warning: rename(/tmp/php0CuqKJ,../web/images/13/1.jpg): Permission denied"
Na lokalnym dobrze chodzi. Próbowałem kombinować z plikiem .htacess ale nic z tego . Jakieś pomysły?
nospor
Problem nie ma zadnego zwiazku z symfony. Przenosze.

Komunikat bledu dosc wyraznie mowi, ze nie masz praw do zapisu w ../web/images/13

Problem tez nie ma nic do .htaccess. Uzytkownik, ktory odpala php (zazwyczaj jest to www-data) musi miec odpowiednie prawa do folderow do ktorych piszesz
Rysh
Prawdopodobnie stronę pisałeś na Windowsie, który ma w 4 literach uprawnienia folderów i plików, a pliki przerzuciłeś na serwer na Linux'a. W dodatku jak leci skopiowałeś pliki z vendorem i innymi. Zgadza się?
symer
Wrzuciłem je na serwer Az.pl . Wydaje mi się, że mogę to jednie zrobić za pomocą .htacess. Zmieniłem uprawienia w folderze na serwerze i nic to nie daje. Podczas tworzenia za pomocą mkdir już daje uprawnienia.
No tak wrzuciłem razem z folderem vendor ale jest on mi potrzebny aby aplikacja działała. A co to ma za związek z tym?
qbson69
Napisałeś, ze zmieniałeś uprawienia dla katalogu. Jakiego? Pewnie nie masz dostępu ssh, więc zobacz np. w kliencie ftp, jakie uprawnienia ma katalog web/images. Jeśli ma za niskie, to je zwiększ i zobaczysz, czy będzie lepiej.
symer
Dobra znalazłem odpowiedź. Kolega powyżej ma racje. Serwer jest linuxowy. Podczas tworzenia folderu wywołuje dodatkowo funkcje chmod i wszystko działa :-)
Rysh
vendora nie powinno się wrzucać tylko zainstalować z konsoli poprzez wydanie polecenia composer install
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.