Postaram się wam opisać mój problem.
Moim głównym założeniem jest ustawienie na stronie głównej
formularza do wyszukiwania innych użytkowników, lecz niestety
po przejściu dalej zdjęcia oraz inne szczegółowe dane
użytkowników są nie widoczne.
Próbowałem wyłączyć logowanie czy też ustawić standard
na zalogowany, lecz cały portal ma w sobie bardzo wiele złożonych
funkcji. Myślę że jednym z sposobów będzie ustawienie dla każdej
nie zalogowanej osoby id
function isLogged() { $user_id = secureEncode($_SESSION['user']); $query = "SELECT COUNT(id) AS count FROM usuarios WHERE id=$user_id"; $sql_query = $mysqli->query($query); $sql_fetch = mysqli_fetch_assoc($sql_query); return $sql_fetch['count']; } }
oraz
function getSearchUserInfo($uid) { $uid = secureEncode($uid); $user = $mysqli->query("SELECT id,name,city,country,online_day,age,fake,gender FROM users WHERE id = '".$uid."'"); $u = $user->fetch_object(); //CURENT USER $current_user['id'] = $u->id; $current_user['first_name'] = $first_name[0]; $current_user['name'] = $u->name; $current_user['profile_photo'] = profilePhoto($u->id); $current_user['city'] = $u->city; $current_user['country'] = $u->country; $current_user['age'] = $u->age; $current_user['gender'] = $u->gender; $current_user['link'] = clean($first_name[0]); $current_user['fake'] = $u->fake; $current_user['online_day'] = $u->online_day; $sm['search'] = $current_user; }
Macie jakieś pomysły? Rozwiązanie zapewne banalne, ale cos nie moge wymyślić.