Zacząłem tworzyć grę tekstową w PHP. Mój problem polega na tym, że chce aby po kliknięciu jednego przycisku nie było możliwości ponownego dokonania wyboru.
Tak jak na zdj - mam 3 przyciski. Chce żeby one się wyłączyły po kliknięciu na jeden.

A tu trochę kodu:
<?php $eq = mysqli_query($db, "SELECT `ID_user`,`Nazwa_przedmiotu`, `Ilosc` FROM `przedmioty` WHERE `ID_user`=".$_SESSION['ID'].""); $eqarray = mysqli_fetch_array($eq); //opcje $op1 = 'Otwórz drzwi'; //par2 $op2 = 'Kup miecz od królika za 1 srebrną monetę'; //par3 $op3 = 'otwórz skrzynkę'; //par4 //paragrafy $par2 = 'Wchodzisz do chatki puchatka i widzisz jak grubas wpierdziela miodek. Opierdzielasz grubasa.'; $par3 = 'podchodzisz do królika i kupujesz mieczyk, żeby mieć czym kroić prosiaczka'; $par4 = 'Znajdujesz kluczyk do statku kosmicznego'; } mysqli_query($db, "UPDATE `przedmioty` SET `Ilosc`=`Ilosc`-1 WHERE `ID_user`= ".$_SESSION['ID']." AND `Nazwa_przedmiotu`='Srebrna moneta'"); mysqli_query($db, "INSERT INTO `przedmioty`(`ID_user`, `Nazwa_przedmiotu`, `Ilosc`) VALUES (".$_SESSION['ID'].",'Mieczyk',1)"); } mysqli_query($db, "INSERT INTO `przedmioty`(`ID_user`, `Nazwa_przedmiotu`, `Ilosc`) VALUES (".$_SESSION['ID'].",'Kluczyk',1)"); } ?>
Zastanawiam się czy w ogóle w dobry sposób chcę stworzyć tą grę.. Tekst w niej jest przypadkowy

Pozdrawiam