tymczasem kolor zmienia sie od 768 do 800px. Ktoś wie o co chodzi? Stosuje złą konstrukcje css?
Tomplus
24.10.2017, 18:56:44
Myślę że usuniecie ALL, powinno rozwiązać problem.
Kod
@media only screen and (min-width: 480px) and (max-width: 800px) { body{ background:red; } }
Ale dla potwierdzenia uruchom narzędzie deweloperskie przeglądarki i sprawdź czy faktycznie <body> zmniejsza się poniżej 768, bo może po tej wartości zmniejsza się ale poniżej 480px.
eminiasty
24.10.2017, 19:17:41
Korzystam z google developer i cały czas ten sam problem.
Zmieniałem szerokość ramki dla wyniku i wszystko działa zależności jaki mam rozmiar ramki.
Kod
div { width:500px; height:500px; background-color:#eee; } @media only screen and (min-width: 400px) and (max-width: 800px) { div{ background:#ccc; } } @media only screen and (max-width: 400px) { div{ background:#aaa; } }
Ale np.: używając: max-device-width miałem cały czas domyślny kolor. Chyba że otworzyłem na telefonie, to już CSS zadziałał.
Upewnij się czy jakieś style ci się nie nadpisują.
eminiasty
24.10.2017, 20:30:21
Teoretycznie jest tu kod bootstrapa i ma on swoje rwd ale chce zastosować prostą zmiane koloru, która wgl nie ma się do niczego, więc nie ma się co nadpisywać.. Problematyczne jest to, że nie liczy się od 0 tylko od 768 i nie bardzo wiem jak to możliwe.
Niree
24.10.2017, 21:52:17
Może podaj kod CSS (np. korzystając z wklej.org), może klamry czy coś Ci się mieszają. Chłopaki podali słuszne przykłady.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.