Mam pytanko koledzy. Pobieram z bazy danych "hash" który jest dla adresem strony API z którym pobieram jeden parametr.
Czyli np. www.onet.pl/index.php?hash=$hash i dzięki takiemu adresowi pobieram to co mnie interesuje.
$hash pobieram z mojej bazy. Obecnie zrobiony skrypt mam tak, że zwraca mi tylko jeden rekord dla losowego hasha używając:
$id = $row['id'];
oraz:
$hash = $row33['hash']; $urlteraz = "https://chain.api.btc.com/v3/tx/".$hash.""; $data = json_decode($json, TRUE); $cenabtc = $data['data']['confirmations']; //Sprawdzamy czy jest zrealizowana
Zrobiłem sobie powiadomienie, że w momencie pobrania danych przy pewnych warunkach otrzymuję wiadomość email, że coś takiego miało miejsce.
I teraz moje pytanie. Obecnie w bazie mam 4 rekordy. W cronie mam ustawione sprawdzanie co kilka minut. Lecz skrypt sprawdza tylko jeden wpis i to losowo.
Da się zrobić tak aby za jednym wygenerowaniem sprawdzić np 130 rekordów i wyświetlić dla nich poszczególne wyniki ? W przypadku powyżej jest to zmienna $cenabtc.
W planach miałem, żeby przy danych rekordach w bazie dodawać (przy hash) czas ostatniego generowania i wprowadzić sortowanie po dacie. Nawet mam zrobione tak lecz obecnie korzystam z rand oraz limit.
Gdybym zastosował pomysł z powyżej to będę miał przynajmniej kontrole, żeby wszystkie hashe mniej więcej tak samo były sprawdzane. Lecz musiałbym wprowadzić częstszy cron w zależności od ilości hashy w bazie. Obecnie jest to co 5 minut. Lecz kiedy z 4 zrobi 40 hasy musiałbym zrobić czas dużo krótszy.
A więc jak to odpalić w while ? Kombinowałem ale nie ma moje siły to jest

Dzięki za rady