Napotkałem na problem z którym nie bardzo wiem jak sobie poradzić, otóż chciałbym ukryć element jeśli ostatnie znaki url'a są inne niż i tu na przykład:
p=1 czyli jeśli ostatnie znaki to p=1 pokazujemy co chcemy a jeśli np p=2 to ukrywamy co chcemy
Tak więc idąc w kierunku rozwiązania problemu zrobiłem co następuje:
jQuery(document).ready(function () { var winwidth = jQuery(window).width(); console.log(winwidth); if((window.location.href.indexOf(".html?p=1") > -1) || (window.location.href.indexOf(".html") > -1)){ jQuery('.ukryj_mnie').css('display','block'); }else{ jQuery('.ukryj_mnie').css('display','none'); } });
i to powiedzmy działa ale nie do końca jak bym chciał żeby działało bo kiedy url kończy się ".html" to i tak będzie pokazywał element ponieważ url w dalszym ciągu zawiera ".html" niezależnie czy to będzie ".html?p=3... czy 10000000"
dlatego muszę zmienić podejście ale nie bardzo wiem jak bo chyba najlepiej byłoby sprawdzić ostatnie znaki jakimś regexem ... którego w dalszym ciągu nie czaję.
Na koniec chciałbym dodać jeszcze sprawdzanie wielkości okna i ukrywać jeśli wielkość okna jest mniejsza niż np 450px i string !="?p=1" lub '.html'
Jak to zrobić ?